СКХГ Виктория- гр. Перник

Модератори: аврора, KrasiK

СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Чет Юни 07, 2018 11:25 pm


Изображение

СКХГ "ВИКТОРИЯ"- Гр. ПЕРНИК / Club "Viktoria"- Pernik

Основател и Гл. Треньор
Г-жа Виктория Велинова

Треньори
Албена Паунова


гр. Перник
ул. "Р. Димитров" № 64, вх. Б, ет.3, ап. 30
Виктория Борисова Велинова

гр. Перник
кв.Твърди ливади в 9то у-ще и кв.Мошино

Тел:
+359 89 888 4339
Facebook:
https://facebook.com/skhgviktoria/?locale2=bg_BG
В БФХГ:
https://www.fbgr.org/viktoriya-pernik

Изображение

Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ "Виктория" - гр. Перник

Мнениеот аврора » Чет Юни 07, 2018 11:25 pm

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sport ... ika-490555

Международно състезание по художествена гимнастика подготвя за следващата 2019 година пернишкият клуб "Виктория". Това съобщи треньорът Виктория Велинова. Надпреварата е планирана за през февруари в зала "Борис Гюдеров".

Инициативата е поощрена от община Перник, която се ангажира освен с предоставянето на залата и със закупуването на медали и купи. Досега са потвърдили участието си отбори от Кипър, Гърция и Испания.

Състезанието цели да популяризира художествената гимнастика в региона и да даде възможност за изява на възпитаничките на клуба на местно ниво. За последните три години, в които работим, момичетата спечелиха много отличия, каза Велинова.

Само на последните състезания ансамблите на пернишките гимнастички в различни възрастови групи са класирани в призовата тройка, индивидуални титли са спечелили Сияна Борисова, Магдалена Георгиева, Никол Ангелова, Беатрис Петрова, Екатерина Георгиева.

Стотина деца тренират художествена гимнастика в Перник под ръководството на треньорките Виктория Велинова и Албена Паунова. Има още желаещи, но ги връщаме, защото не разполагаме с материална база, поясни Велинова.

Засега тренировките се провеждат във физкултурните салони на три училища. Клубът е заявил желание да ремонтира за собствена сметка изоставена спортна зала, срещу което да я ползва на концесия за 20-30-годишен срок, но засега няма положителен
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Вто Юли 10, 2018 12:36 pm

https://zapernik.com/2018/07/02/55624/

Меко казано феноменални! Малките грации от Перник – първи на Държавно първенство по масов спорт!

Изображение

Пернишкият клуб по художествена гимнастика „Виктория“ за пореден път доказа неоспоримия талант на златните момичета и на техните треньорки, като отново събраха златото на държавно първенство!

Малките грации от Перник пожънаха невероятен успех и очароваха всички, като спечелиха първото място на Държавното първенство по масов спорт. Всичко това благодарение на усилията на треньорите им Виктория Велинова и Албена Паунова.

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Вто Юли 10, 2018 12:43 pm

http://perniktoday.net/%D1%81%D0%BA%D1% ... %B3%D0%BE/

СКХГ „Виктория“ – Перник е само на 3 години, но уверено жъне победи

Изображение

Спортният клуб по художествена гимнастика „Виктория“ в Перник е само на 3 години, но стремително се катери по стълбицата на успеха и жъне победа след победа. 100-те момичета на възраст от 4 до 12 години тренират с огромно желание и това неизменно дава своя отпечатък върху представянето им на състезания. С което пък малките грации разнасят славата на Перник в цялата страна и извън нея.

Треньорите Виктория Велинова и Албена Паунова не крият удовлетворението и гордостта си от постиженията на своите възпитаници. Не спестяват и факта, че за да се върви към върха са нужни много усилия, воля, труд и любов. Родителите на децата са първите им помощници, защото се оказва, че пътят на художествената гимнастика в Перник е трънлив. Майките и татковците са и най-запалените фенове на СКХГ „Виктория“ и се щастливи от факта, че след тренировка децата им излизат от залата със светнали лица.

Изображение

ренировките се провеждат четири пъти в седмицата по 2 часа, което е крайно недостатъчно, защото за изграждането на една гимнастичка са нужни всекидневни тренировки по 5 часа. За жалост такава възможност няма и правим чудеса, каза Виктория Велинова.

Срещаме се във физкултурния салон на IX Обединено училище „Темелко Ненков“, където се провеждат тренировките на грациите. Но само до днес. Защото утре го напускат и отиват в салона на V СОУ „П.Р. Славейков“. За трудностите, които съпътстват спортния клуб „Виктория“ – в утрешната статия.

Колко са медалите на гимнастичките? Треньорът Виктория Велинова не може да посочи точния им брой, защото са много.

Изображение

В двете минали състезания, „Нюанс“,провело се на 24 май и международното „Даймънд“ – на 25 и 26 май ,гимнастичките ни отново се представиха блестящо, разказа тя. В „Нюанс“ 6-годишната Магделена Топалова завоюва златен медал и се качи на първото място, Екатерина Георгиева /6 г./ се класира на III-то място, ансамбълът на родените през 2010 г. стана втори, а ансамбълът с обръчи – трети.

В „Даймънд“ момичетата от ансамбловото съчетание с обръчи стъпиха на почетното III-то място, ансамбълът 2007 г. с бухалки също се класира трети. При индивидуалните състезателки Сияна Борисова, която игра съчетание с топка за първи път, стана златна медалистка; Беатрис Петрова без уред се класира на III място, а на топка и в общото класиране застана на V-то място; Никола Ангелова, която е на II-ро място в общото класиране, стана втора на топка и пета без уред.

Изключително доволни сме, защото децата показаха голям възход, особено индивидуалните състезателки. При ансамблите има още какво да се желае, но ще направим необходимите корекции, така че на Държавното първенство да бъдем на ниво, каза Виктория Велинова.

Ново предизвикателство чака талантливите грации от Перник. Държавното първенство по художествена гимнастика в Стара Загора започва на 7 юни. На следващия ден, 8 юни, ще се състезават ансамблите с родените през 2008 г. /девойки младша възраст/, а на 9 юни с топки ще играят девойки младша възраст до 10 г.

Въпреки трудностите, които клубът бори ежедневно, СКХГ „Виктория“ ще организира международно състезание по художествена гимнастика в Перник. Засега имат обещание, че Община Перник ще ги подпомогне със закупуването на медали и грамоти и от клуба са изключително благодарни. Очакват се над 200 участнички от Кипър, Гърция и България. Това ще бъде изключителна реклама и за Перник и за спорта в нашия град, сподели треньорът Виктория Велинова.

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Вто Юли 10, 2018 12:49 pm

http://perniktoday.net/100-%d0%b3%d0%b8 ... %bf%d0%b5/

100 гимнастички от СКХГ „Виктория“ в Перник нямат постоянна зала за тренировки, местят се от училище на училище

Изображение
/отляво надясно/ Ралица Захариева -родител, треньорът Виктория Велинова, Полина Михова – родител и треньорът Албена Паунова

100 гимнастички от спортния клуб по художествена гимнастика /СКХГ/ „Виктория“ в Перник нямат постоянна зала за тренировки и са принудени да ползват физкултурните салони на различни училища. Днес от салона на IX ОУ „Темелко Ненков“ те за пореден път се пренесоха в този на V СУ „П.Р.Славейков“.

Изпитваме остра нужда от по-голяма зала, каза треньорът Виктория Велинова.- Голям проблем е и липсата на достатъчно часове за тренировка. И добави, че за да се изгради една истинска гимнастичка е необходимо да тренира по 5 часа ежедневно. Сега обаче гимнастичките трябва да се съобразяват с часовете на учениците, а и невинаги физкултурните салони са свободни.

Спортната зала „Борис Гюдеров“ е идеалният вариант за СКХГ „Виктория“. За жалост обаче треньорът Велинова е получила категоричен отказ от кмета Вяра Церовска, с която е разговаряла два пъти за ползването на залата от гимнастичките.

Жалко е, защото децата тренират с огромно желание, а с победите, които завоюваме, разнасяме славата на Перник, коментира тя.

Виктория Велинова благодари на родителите, които помагат с каквото могат и които ходят с децата на състезания. Те виждат как се борим с нокти и зъби, за да можем да постигнем отлични резултати, разказа тя.

Родителите заплащат всичко – костюми, трика, уреди. Само за информация – една топка за тренировки струва 60 лв., а за състезание е доста по-скъпа.

Работещият бизнес в Перник също не се е отзовал на молбите за спонсорство на треньори и родители. „Ходихме при 5 – 6 фирми. Отношението беше отвратително, сякаш просехме“, не крият разочарованието си те. Откликнала е единствено „Блу поинт“, която е дарила платове за трика и е осигурила 50 екипа за тренировка – преди 2 години. Единствените.

Клубът се самоиздържа от месечните такси, които се събират от малките спортистки. Треньорите са двама – Виктория Велинова и Албена Паунова. Наети са и двама балетисти, което е задължително, плаща се наем за салоните.

За нас най-големият проблем е залата, защото идвайки във физкултурния салон, всеки ден развиваме огромни и тежки килими, върху които играят децата, каза Ралица Захариева – майка на една от най-малките гимнастички. Всеки път се молим да има някой от татковците, за да ни помогне, да пренесе и придърпа тежките килими. След финала на тренировката килимите отново се навиват и се издърпват в края. И така всеки път.

Ходенето по салоните е изключително неприятно – днес сме тук, утре – на друго място. Днес килимите пак се пренасят в 5 СУ, където ще тренират гимнастичките.

Предстои ни лагер през септември, който също ще финансираме сами, посочи Полина Михова – майка на едно от гимнастичките. И допълни: Децата играят с огромно желание. Излизайки от залата, цъфтят. Успехите им са награда за труда, който полагат. Аз си плащам данъците както всеки друг родител, чието дете тренира някакъв спорт, но който може би е по-толериран. При нас нещата са на автопилот и на принципа „Оправяйте се сами“.

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Съб Дек 08, 2018 11:41 pm

Перник ще бъде домакин на международен турнир по художествена гимнастика

Кандидатурата на Перник за домакинство на международен турнир по художествена гимнастика е одобрена, съобщи Виктория Велинова - треньор на местния спортен клуб по художествена гимнастика "Виктория". На 24, 25 и 26 май в града ще се проведе първото състезание под името "Кракра къп".
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Вто Дек 11, 2018 12:20 am

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Пет Фев 08, 2019 11:51 am

https://zapernik.com/2019/01/12/65493/? ... 5Xh8koRfTA

ФУРОР! Малката грация Сияна от Перник отново на върха с ТРИ златни медала!

Изображение

Златното момиче на Перник Сияна Борисова, която не се връща от състезание без медал, завоюва нови международни върхове! Сияна покори и гръцката столица Атина, като постигна невероятен успех за художествената гимнастика в Перник под ръководството на треньора Виктория Велинова, похвали се самата треньорка на Спортния клуб по художествена гимнастика в Перник.

Малката голяма гимнастичка е спечелила три златни медала на многобой. Оценките и са:на без уред 9,700 , с топка 6,900 и многобой 16,600 .

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Пет Мар 15, 2019 12:29 am

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Нед Апр 21, 2019 4:25 pm

ДП "Златен обръч" 2019

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Сря Юни 26, 2019 3:36 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Вто Юли 02, 2019 10:29 pm

http://www.focus-news.net/opinion/2019/ ... echta.html

Изображение

Интервюто не се копира. Само по линка.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот Хореография » Пон Авг 05, 2019 10:08 pm

https://www.facebook.com/Kovachevtsi/po ... &__tn__=-R
02.08.2019

Изображение

КОВАЧЕВЦИ СЕ РАДВА НА ГРАЦИИ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория“ град Перник е на подготвителен лагер в Ковачевци. Лагерът се състои от 39 гимнастички, на възраст от 6г. до 13 г., които се подготвят за предстоящия сезон, под ръководството на Виктория Велинова и Мирослава Александрова.Заедно с гостуващи треньори те изработват нови композиции и съчетания за индивидуалистките и ансамблите. Това е високопланинска подготовка, която ще продължи една седмица.

Доволни от условията на спортния комплекс, идват за четвърта година и предпочитат населеното място за лагерите си. Тренират по седем часа на ден, като правят композициите за балет и всичко необходимо за подготовка на една гимнастичка.
Община Ковачевци, се радва и полага усилия, да поддържа спортната си база на ниво, което да отговаря на спортистите, които го посещават и благодарение на това съоръжение, населеното място се популяризира и утвърждава като спортна дестинация.

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор
 
Мнения: 13170
Регистриран на: Вто Апр 09, 2013 6:49 pm

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Вто Окт 15, 2019 7:07 pm

https://www.flashnews.bg/ministar-krale ... -v-pernik/

Изображение

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновеното крило на спортен комплекс “Дружба” в Перник. Ремонтът на залата е на стойност 93 042 лв. с ДДС, осигурени от ММС. Тя ще бъде използвана за подготовка от ВК „Миньор“ Перник, над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика „Виктория“ и клуб по кикбокс “Боец”.

„Тази зала е пример как с малко средства може да се постигне нещо много полезно за града. Надявам се да продължим по същия начин това добро сътрудничество, за да може да се подобри спортната инфраструктура и състезателите в различните видове спорт да могат да се подготвят пълноценно и да защитават честта на България. Вашият град е раждал големи шампиони, от които страната ни има нужда и ние сме длъжни да помагаме“, заяви министър Кралев.
Той сподели пред гостите, че е впечатлен от децата на клуба по художествена гимнастика „Виктория“, които скоро ще се радват на нов килим, закупен със съдействието на ММС.

Изображение

Министърът на спорта изненада приятно младите талантливи момичета от клуба като ги срещна с придужаващата го бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова. Тя им обеща да съдийства по време на следващия турнир по художествена гимнастика, на който клуба ще бъде домакин.

На събитието присъстваха Вяра Церовска, областният управител на Перник Ирена Соколова, народният представител от ПП ГЕРБ Александър Александров, представители на спортните клубове в града.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Виктория- гр. Перник

Мнениеот аврора » Сря Яну 01, 2020 11:34 pm

https://zapernik.com/2019/11/16/85542/% ... -InmenlmVQ

Пернишките грации с участие в грандиозния спектакъл „Светът на златните момичета“ в София

Изображение

Малките грации от Перник са единственият спортен клуб извън столичните, който ще вземе участие в шоу спектакъла „Светът на златните момичета“ в София на 21.11.2019 г. Това съобщиха до zaPernik.com. Поканата е дошла от Българската федерация по художествена гимнастика.

Това е голямо признание към пернишките момичета и въпрос на чест да вземат участие в подобен спектакъл, сподели треньорката на СК „Виктория“ – Виктория Велинова.

„Светът на златните момичета“ ще събере един куп звезди в уникален спектакъл на 21 ноември в зала Арена Армеец от 19:00 часа Шоу-спектакълът ще събере на една сцена всички национални състезателки по художествена гимнастика, които подготвят специални съчетания и изненади за публиката.

Освен тях, зрителите в Арена Армеец ще видят музикалните изпълнения на едни от най-големите и обичани звезди на поп и рок музиката у нас – Depp Zone Project, Дивна, Дара Екимова, Искрата, Веси Бонева, Д2 и СКАНДАУ.

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17290
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Следваща

Назад към Български клубове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта