Ето го отговора, защо Рейчи не се класира.
Neshka Robeva Приятели, с моите технически познания, след като алармирах администрацията, тъкмо навреме ми включиха интернета. Българина казва, че с питане и до Цариград се стига... Аз с питане на руски, разбира се, имам интернет и възможност да общувам с вас.
С Рейчи се впуснахме в авантюра - т.е. - аз. Решихме, че с по-малко от два месеца работа ще се явим на квалификация за младежки Олимпийски игри... И то от името на Македония, която е от 6 месеца член на ФИГ. Без съдия?!. /това си е истинска лудост, но който ме познава, няма да се учуди/
С нов правилник, който получихме преди 2 седмици. /това, честно казано не го очаквахме/
Не бяхме предвидили, че жребият може да ни изпрати в първи поток и то когато съдиите за първи път съдийстват по новите правила, и така се стараят, че стават по-католици от папата...
Рейчи игра. Благодаря й.
Под моето инатесто ръководство, се хвърли надолу с главата в най-дълбоките води. И изплува. Не съм разчитала на чудеса. В гимнастиката не стават. Миналата година от 58 място в група "А", Рейчи скочи на 27 в "Елит", на държавното се класира, някъде в 10та. Тук се представи наистина много добре. Забелязаха малкото и единствено българче от Македония... Колегите ме поздравяваха със завръщането, но повече поздравления получавах за "красотката", както нарекоха Рейчи руснаците.
Вратите на голямата гимнастика се отвориха пред Рейчъл.
Предстои Държавно първенство, Световна купа, Европейско първенство... Но също така й предстои много работа, за да покаже истинската българска художествена гимнастика и отговори на очакванията на почитателите си. От тук нататък, всичко зависи от нея. В живота всичко се заплаща, в спорта цената е многократно по-висока. Когато гониш върхове, ще трябва да обикнеш трудностите, болките и лишенията... Затова мнозина се устремяват към върховете - малцина ги достигат.
Вярвам, че след Рейчъл, в най-скоро време ще видим Лъчи, Леа, Сиби, Нанси, Бела, Стефи и още дузина фърфалаци, които напредват и дишат във врата на "големите". Пиша за "Левски" и говоря за "Левски", защото това е ежедневието ми, но в България има още много талантливи деца и треньори.
Искам да поздравя Българската делегация с успеха и да благодаря за помощта, която ми оказаха на техническата конференция. Радвам се, че успяхме да запазим добрия тон на поведение и да стопираме любопитството...
Истински се надявам, че ако се стимулират за работа всички треньори, ако се толерира конкуренцията и истинската спортсменска надпревара, ако се приемат правила и се отстояват, България няма да изгуби.