samodiva_yana написа:Едно малко уточнение - аз съм на 23 години, след 2 месеца, живот и здраве, ще получа бакалавърската си диплома по журналистика от Софийския университет. Балетът никога не е бил сред приоритетите ми - професионални изяви не съм търсила, което не означава, че не съм получава обучение, способно да подготви професионална балерина. Имах щастието да работя с невероятна педагожка в родния си град и тя запали в мен не само любовта към труда и самодисциплината, но и невъзможността да живея без балета. Бях на 4, когато се срещнах с нея и досега отивам, за да се срещна с тази прекрасна жена след 6-часово пътуване с влака, преди дори да съм се прибрала вкъщи.
Близо 15 години се подготвях в Търговище при най-всеотдайната и талантлива учителка, която някога съм срещала. А съм срещала много учители, родителите ми работят в сферата на образованието. Когато ме приеха да уча в София преживях истински шок от начина, по който се работи в столичните школи. Без да се впускам в подробности - изкуството и желанието да се даде на децата всичко, което е възможно, се е превърнало в бизнес. Много грозен, но и очевидно много печеливш.
Миналата година съвсем случайно ирових от Интернет адресът на читалище "Димчо Дебелянов" и балет "Класик". Обадих се на ръководителката, която ое сгъласи да ме приеме. В глупата сме само 5 момичета, всичките с поне 5 години по-малки от мен. Работим с корепетитор и със Славея Стойчева, в която виждам част от предишната си учителка - взискателна, търпелива, влюбена в това, което прави.
Колкото до изявите - участваме в различни концерти и състезания. Имаме и две самостоятелни прояви всяка година. Нивото не е професионално, но е доста прилично и аз съм доволна. А и сцената никога не ме е привличала - винаги ме е вълнувало това, което се случва в залата, предизвикателствата, които тя предлага всеки ден, непрестанната борба на духа да подчини тялото...
Както започна да пиша и не знам кога да се спра. Извинявам се за дългия пост.
Ако желаете мога да попитам ръководителката си за школи в Полвдив или за лична препоръка.
Много ти благодаря за този постинг. Наистина ми беше интересно да прочета това, което си написала.

А на теб свалям шапка за упоритостта. Пожелавам ти много успехи във всичко, с което се занимаваш.