Модератори: аврора, Sasha, samodiva_yana
Sasha написа:Калина, ти имаш ли някаква връзка с "Буратино"? Питам, защото искам малко повече информация. Днес ходих там, исках да запиша дъщеря си (гимнастичка), за да се занимава паралелно и с балет. И знаеш ли какво ми каза ръководителката? Каза буквално следното: "На мен гимнастички не ми трябват!" Направо ми падна ченето. Сякаш не тя е там заради децата, а децата са там, за да има тя работа!
Явно ще трябва да потърся друга алтернатива, защото това посрещане, меко казано, ме обезкуражи.
Защо казваш "Освен "Буратино"? Разочарована ли си?
Знам, че провеждат някакви занятия по балет във "Форум"-а в "Тракия". Май има също и в училището за сценични кадри, но не съм сигурна дали там има класически балет или само модерен.
Много се учудвам на такива работи! При нас дори в балетното училище на Ваганова с удоволствие взимат деца след няколко години, прекарани в гимнастическата зала. За тези студии дори не става дума. Има много случаи, когато гимнастичките допълнително се занимават с балет, за да подобрят играта си в ХГ. Тази лелка е като важен пуяк
Не, аз не съм разочарована, а просто искам да устаноивя връзка с момичетата от другите школи.
samodiva_yana написа:Аз съм била досега в 3 балетни школи и в две от тях имаше подобно негативно отношение към гимнастиката като цяло. Чуват се изказвания от типа на "Ти не си гимнастичка, не се смачквай така!", "Стига си се чекнала като гимнастичка" или пък "Какво подскачаш, това не е гимнастика!" Балетът има известно покровителствено отношение и претендира, че гимнастиката всичко е взела от него. И донякъде е така, основата е класическа. Но не виждам защо трябва да се противопоставят - не само че е безсмислено, но и нещата вече се различават коренно.
Не можете ли да изпратите детето си без да уточнявате, че си занимава с гимнастика? Има много деца, които са гъвкави по рождение, вие примерно сте от тези случаи. Или да изберете друга школа? Едва ли е само тази госпожа в цял Пловдив? Убедена съм, че малката може много да извлече от балета, не оставяйте тесногръда учителка да я ограничава.
samodiva_yana написа:Това, че добрите балерини си имат школи нищо не означава. Не е задължително добрата изпълнителка да е и добър преподавател. Често дори се случва обратното - Маша Илиева е типичен пример. През живота си не съм имала по-нескопосана и незаинтересована учителка. Казвам го съвсем без преувеличение.
Не се водете от името и големината на школата - обикновено истински отдадените преподаватели работят с малко деца, за да осигурят качество. Водете се по-скоро от структурата на занятията, от изискванията към децата и от тяхното ниво. Те най-добре показват дали и как се работи. Аз в момента танцувам в едно квартално читалище и след две други известни софийски школи мога да кажа, че намерих качеството на преподаване, в което да си струва да инвестирам усилия, време и пари.
Sasha написа:Калина, ти имаш ли някаква връзка с "Буратино"? Питам, защото искам малко повече информация. Днес ходих там, исках да запиша дъщеря си (гимнастичка), за да се занимава паралелно и с балет. И знаеш ли какво ми каза ръководителката? Каза буквално следното: "На мен гимнастички не ми трябват!" Направо ми падна ченето. Сякаш не тя е там заради децата, а децата са там, за да има тя работа!
Явно ще трябва да потърся друга алтернатива, защото това посрещане, меко казано, ме обезкуражи.
Защо казваш "Освен "Буратино"? Разочарована ли си?
Знам, че провеждат някакви занятия по балет във "Форум"-а в "Тракия". Май има също и в училището за сценични кадри, но не съм сигурна дали там има класически балет или само модерен.
Назад към Балетни театри и училища
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта