Палци

Модератори: Sasha, samodiva_yana

Re: Палци

Мнениеот samodiva_yana » Сря Яну 18, 2012 12:26 pm

Продавам чифт палци - никога не са носени, със зашити ластици, без панделки. Моделът е на Санша, Ovation. Обувката е много лека, безшумна, изработена на ръка и с кожена подметка. Размерът е 37, ако танцувате без подложки или с по-тънки, ще стане и на крак с номер 38.

Получих обувките като подарък от приятел, който танцува в Словенската опера, но за съжаление са твърде големи за мен. Цената е изгодна и ще се радвам да им намеря нов дом!
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот samodiva_yana » Вто Окт 23, 2012 10:35 am

Имам чифт палци, които си търсят нов дом. Ще се радвам да ги подаря на който има желание да ги доизноси, да ги рисува или просто да ги има като украса. Палците са на Sansha, моделът е Premiere. Размер 36, средна твърдост на подметката и на кутията. Носила съм ги около месец, но са ми доста неудобни, тъй като съм с къси пръсти, а кутията е сравнително дълбока. Със сигурност мога да изкарат още поне 2-3 месеца. Изпращам ги със зашити панделки, но без ластици!
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот balletgirl1 » Съб Ное 10, 2012 10:27 am

Здравейте! Аз съм начинаеща балерина. Какви палци на Гришко ще ми препоръчате?
balletgirl1
Регистриран
Регистриран

Мнениеот samodiva_yana » Съб Ное 10, 2012 7:30 pm

Здравей,
Няма как да ти препоръчаме нещо - не знам какъв тип крак имаш, колко силен, кое ще ти пасне. Не е никак добре да се търси съвет по Интернет, на една балерина са удобни един модел, на друга - друг. Често момичетата предпочитат палци от една марка и изобщо не купуват от друга. Друг път сменят и опитват различни марки и модели, докато намерят онази обувка, която най-добре пасва на крака им. Изобщо, търсенето на подходящите палци е дълъг процес, който често отнема години и е строго индивидуален.

Моят съвет - отиди в магазин на "Гришко" или още по-добре - отиди в магазин, който предлага обувки от различни производители. Помоли да ти помогнат в избора. Ще ти дадат да пробваш различни палци, докато намериш своите - най-удобиа и най-подходящи. Ако нямаш и не си избрала още какви подложки да използваш, непременно помоли да ти услужат със служебни от магазина. Така ще можеш да прецениш добре размера на палците, дълбочината на кутията, ширината... При възможност, опитай различни подложки - има силиконови, които са по-плътни и се сятат за по-удобни. Някои балерини обаче смятат, че те прекалено смачкват крака или пък пречат да се усети пода и предпочитат памучните. Опитай с колкото се може повече видове. Сама ще усетиш кое е най-доброто за теб.

Препоръчвам балетния магазин на Спортлайн в ЦУМ - жената там наистина добре преценява стъпалото и е много отзивчива :)

Успех в покупката!
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот iv » Съб Фев 20, 2016 1:30 pm

Продавам палци:

Freed 5 1/2 XX само пробвани, неизползвани - 30lv
Grishko 2007, 5 1/2, XXXX, Hard, пробвани, неизползвани, 35lv

Продавам туфли, телесен цвят, 38, кожени, нови, 10lv

Продавам подплънки за палци, платнени и силиконови, нови
iv
Новак
Новак

Мнениеот Springflower » Сря Авг 21, 2019 2:52 pm

Здравейте, моля за съвет за палци-марка, модел за дете, което ще се качва на палци за първи път.
Аватар
Springflower
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот samodiva_yana » Пет Авг 30, 2019 4:30 pm

Springflower написа:Здравейте, моля за съвет за палци-марка, модел за дете, което ще се качва на палци за първи път.

По Интернет става трудно :)
Ако имате възможност, отидете директно в магазин, за да пробва. Добре е да се сложат и различните видове подплънки - едно е с гел, друго с платнените, трето със силикони. Отделно и продавачите могат да препоръчат какво би паснало най-добре. Ако ще се поръчва по Интернет - меки като подметка. От там вече зависи дали крачето е широко, пръстите дали са дълги или къси, вторият пръст по-дълъг ли е спрямо палеца или не е, глезенът колко е силен...Ако дадете малко детайли за това, ще е по-лесно :evil:
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Предишна

Назад към Техника на балета