Палци

Модератори: Sasha, samodiva_yana

Палци

Мнениеот Sasha » Вто Апр 20, 2010 9:44 pm

Гледам в Интернет един много интересен модел палци, на които подметката не е цяла. Струва ми се, че това ще е много красиво, защото падьомът ще се опъва по-лесно. Преди години нямаше такива. Пределът на мечтите ни бяха руските фабрични палци от по 3 рубли чифта.
Та искам да ви попитам някой обувал ли е този модел и как се чувства с тях?

Изображение

И въобще кой каква марка палци предпочита?
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Re: Палци

Мнениеот samodiva_yana » Сря Апр 21, 2010 12:44 pm

Честно казано, за пръв път виждам такива.
Коя фирма ги произвежда?
Предполагам, че ще са доста удобни, най-малкото ще се държи свода по-леко и балансът ще се подобри. Не знам обаче дали държат добре крака, нали част от опората идва и от там. Вероятно ще се пречупват по-бързо, цялата тежест при изкачването ще отива между двете части на подметката, а не върху кутията. <азбира се, докато не се опита, можем само да гадаем!
Аз досега съм танцувала с палци на Capezio и с Гришко. Американските палци, освен че са стабилно по-скъпи, не издържат много дълго. Аз съм със силен глезен и чупя обувките бързо. Затова се отказах от тях и минах на Гришко. От 3 години танцувам все с един и същи модел - "Фуете". Много са удобни, стабилни са, издържат дълго време и не на последно място - това са най-евтините палци на пазара, поне за момента.
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот kalina ananieva » Сря Апр 21, 2010 1:42 pm

Аз сега играя с такива, много са удобни.

Само, че не са от България, а са ми от Америка!!
Аватар
kalina ananieva
Gymfan
Gymfan

Мнениеот monnni_bg » Пон Апр 26, 2010 6:47 pm

samodiva_yana написа:Честно казано, за пръв път виждам такива.
Коя фирма ги произвежда?
Предполагам, че ще са доста удобни, най-малкото ще се държи свода по-леко и балансът ще се подобри. Не знам обаче дали държат добре крака, нали част от опората идва и от там. Вероятно ще се пречупват по-бързо, цялата тежест при изкачването ще отива между двете части на подметката, а не върху кутията. <азбира се, докато не се опита, можем само да гадаем!
Аз досега съм танцувала с палци на Capezio и с Гришко. Американските палци, освен че са стабилно по-скъпи, не издържат много дълго. Аз съм със силен глезен и чупя обувките бързо. Затова се отказах от тях и минах на Гришко. От 3 години танцувам все с един и същи модел - "Фуете". Много са удобни, стабилни са, издържат дълго време и не на последно място - това са най-евтините палци на пазара, поне за момента.

A kolko struvat palcite na grishko?
Аватар
monnni_bg
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Sasha » Пон Апр 26, 2010 7:31 pm

Коя фирма ги произвежда?

Марката е SANSHA
Видях ги в един украински интернет магазин, затова не мога да кажа нищо за цената. Ето тук:
http://www.dancer.kiev.ua/index.php?categoryID=33

А това е сайтът на марката: http://www.sansha.com/footwear-pointe-prof-hs.html Линкът е към страницата с палците. Разгледайте целия сайт, има невероятно симпатични аксесоари: ключодържатели с миниатюрни палци и др.
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот samodiva_yana » Вто Апр 27, 2010 9:28 am

monnni_bg написа:
Коя фирма ги произвежда?

A kolko struvat palcite na grishko?

Като прибавиш панделките излизат 50 лева. Но често има разпродажби, особено на малки номера. Последният чифт ми струваше само 25, а танцувах с него с месеци.
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот dimana » Нед Май 09, 2010 9:14 pm

А, къде мога да намеря втора ръка малки номера?Благодаря предварително!Трябва ми 35-36.
dimana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот samodiva_yana » Пон Май 10, 2010 10:44 pm

Аз имам два чифта, които в момента не използвам. Но предупреждавам, че не са запазени. Все още може да се танцува с тях, особено, ако си със здрави глезени. Просто не са за сцена, никак не са представителни :D
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Sasha » Чет Май 13, 2010 11:39 pm

dimana написа:А, къде мога да намеря втора ръка малки номера?Благодаря предварително!Трябва ми 35-36.

Не мисля, че това е добра идея. Всяка балерина изтърква по собствен начин палците си. Те се деформират точно според крака й. Опитай щом искаш, но не мога да си представя, че може да са ти удобни вече носени от друг крак палци.
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот judjana » Вто Яну 25, 2011 10:52 pm

Купихме, чрез поръчка по нета палци на Sansha, размер 6 М за дъщеря ни, но за съжаление се оказаха малки. Тя носи номер 36, така че предполагаме че ще са добре за някой съответстващ на номер 35 - 35 и половина. Търся купувач за палците за да мога да взема на детето други, които да му стават. Чисто нови са - с етикетчето. :)
judjana
Новак
Новак

Мнениеот samodiva_yana » Вто Яну 25, 2011 11:15 pm

Колко им искате? Знаете ли какво е моделчето - мен ме интересуват палци, които не са с дълбока кутия, защото не съм с дълги пръсти и особено голям падьом....
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот judjana » Сря Фев 09, 2011 11:56 pm

samodiva_yana написа:Колко им искате? Знаете ли какво е моделчето - мен ме интересуват палци, които не са с дълбока кутия, защото не съм с дълги пръсти и особено голям падьом....

Нямам представа дали са с "дъбока" или "плитка" кутия ... цената е 40 лв.
judjana
Новак
Новак

Мнениеот samodiva_yana » Чет Фев 10, 2011 6:42 pm

Погледнете какво пише на кутията или вътре в обувката. Цената е добра и не би било зле, ако сте от София да се видим, за да го пробвам, ако разбира се имате възможност.
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот judjana » Съб Фев 12, 2011 8:26 pm

samodiva_yana написа:Погледнете какво пише на кутията или вътре в обувката.

Погледнах ... на етикета пише: Recital 202 , същото е написано и на кожената стелка отдолу. Имат пришит от едната страна широк мрежест ластик/от другата балерината сама трябва да го зашие по мярка/ - явно за стабилност на петата.
judjana
Новак
Новак

Мнениеот samodiva_yana » Сря Апр 06, 2011 8:32 pm

Между другото - Гришко са си пуснали някои модели по 40 лева, а Russian Point разпродават платнените си модели на по 30.
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Следваща

Назад към Техника на балета