denitak написа:samodiva_yana написа:Напоследък часовете в магистърската ми програма са така организирани, че ми се налага да се прибирам към 10 часа всяка вечер и да хапвам нещо набързо. От цялото това късно вечеряне започвам да пълнея и това изобщо не ми допада.
Ще ви бъда много благодарна, ако ми препоръчате нещо, което хем да се приготвя бързо, хем да е полезно, а и да засища.
ами салатата е добър вариат , каквато и да е и може да изядеж по - голямо количество ! ... Вечер не яж сладко и хляб ! избягвай картофи , наблегни на плодовете !
Дано съм помогнала
Добре е да се откажеш и от белия ориз, защото и той,както и картофите предизвикват рязко увеличаване на захарта в кръвта. И когато тя спадне, ще изпитваш вълчи глад и ще те кара да ядеш отново.
Много е важно също така да изключиш напълно сладките газирани напитки. И имай предвид, че напитките "лайт", макар и да не съдържат захар са още по-вредни от подсладените със захар.
Ако ядеш малко по-безсолна храна, това също ще спомогне за отслабването ти. И още нещо - яж малки порции. Количеството храна, което приемаш на едно хранене трябва да се събира в една водна чаша. Така стомахът се свива и се наяждаш с много по-малко количество храна. И пий достатъчно количество чиста вода. Това е важно.