Технически присобления в помощ на балерината

Модератори: Sasha, samodiva_yana

Технически присобления в помощ на балерината

Мнениеот Sasha » Чет Окт 13, 2011 5:22 pm

Намерих ето тези интересни приспособления. Какво ще кажете за тях?
Това странно нещо помага за постигане на добра разтяжка и обърнатост на краката:
Изображение

Изображение

Изображение

А в това нещо може да се мушка както бос крак, така и с палец. То разработва падьома:
Изображение Изображение

А това предполагам служи за укрепване на вътрешните мускули на бедрата:
Изображение Изображение
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Re: Технически присобления в помощ на балерината

Мнениеот samodiva_yana » Пон Окт 17, 2011 8:59 pm

Това за разработването на падьома ми изглежда като средновековен уред за мъчение. Но иначе ластикоподобното нещо казват, че доста помагало за девелопета, батмани и арабески. Но и паричките му не са малко, като сложим и доставката до България...
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Sasha » Пон Окт 17, 2011 9:14 pm

samodiva_yana написа:Това за разработването на падьома ми изглежда като средновековен уред за мъчение. Но иначе ластикоподобното нещо казват, че доста помагало за девелопета, батмани и арабески. Но и паричките му не са малко, като сложим и доставката до България...

Я кажи сега беше ли на концерта на Мариинския? Хареса ли ти?
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот samodiva_yana » Вто Окт 18, 2011 10:43 pm

Бях, разбира се. Отделях няколко месеца парички от заплатата и си взех много хубаво място. Нито за секунда не съжалих - всичко беше изпипано до последния детайл. Танцьорите бяха с прекрасни качества - и въртеливи, и отскокливи, и артистични, разкошни сводове, красиви линии. Подбрани бяха интересни части от известни балети - различни и като настроение, и като епоха. Костюмите - разкошни, осветление, аудио-визия...
Гледах с отворена уста. И уж взех по-предно място, за да мога да виждам добре движенията и да си открадна нещичко /"УМИРАЩИЯТ ЛЕБЕД" на Сен-Сан беше в програмата, а аз я изпълнявам тази вариация от известно време и направо съм влюбена в нея/, а накрая просто се оставих на емоцията и на удоволствието да се наблюдава изкуство на такова високо ниво. Изобщо, паметно събитие за мен. След цяло лято без балет и книги, а само работа и сън, беше като балсам за душата. :)
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот аврора » Вто Окт 18, 2011 10:47 pm

Благодаря ти, Самодива Яна, за толкова интересно мнение! :evil: :evil: :evil:

Много искам да видя нещо в твоето изпълнение. Може ли да сложиш своето видео на форума? Много харесвам балет, страшно уважавам труда на балерините- и професионални, и самодейни. Това е нещо фантастично за мен - когато танцуват на палците!
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот samodiva_yana » Сря Окт 19, 2011 9:51 am

Не е проблем, ще кача. Но понеже и аз съм егоцентрична, ще изчакам за видео с по-добро качество. Тези, които имам са снимани с фотоапарат и все нещо куца - или звука, или картината. А и се надявам до месец да съм изчистила и новата си вариация - "Есмералда", както и груповите танци да са се синхронизирали напълно.
Благодаря и аз за вниманието :evil:
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Sasha » Сря Окт 19, 2011 10:23 am

samodiva_yana написа:Не е проблем, ще кача. Но понеже и аз съм егоцентрична, ще изчакам за видео с по-добро качество. Тези, които имам са снимани с фотоапарат и все нещо куца - или звука, или картината. А и се надявам до месец да съм изчистила и новата си вариация - "Есмералда", както и груповите танци да са се синхронизирали напълно.
Благодаря и аз за вниманието :evil:

Чудесно! И аз ще те гледам с удоволствие!
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот samodiva_yana » Пет Окт 21, 2011 5:13 pm

Междувременно, малко снимки може да видите тук:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 359&type=3

Не знам дали ще позволи по този начин, ак оне - ще ки копирам една по една.
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Sasha » Съб Окт 22, 2011 10:15 pm

samodiva_yana написа:Междувременно, малко снимки може да видите тук:

Поздравления за смелостта да ни покажеш снимките. Отварят се и се виждат. Доста голяма група сте и от най-различна възраст. Браво, момичета! да си по цял ден на работа, да учиш и да намираш време и за балет си е достойно за уважение.
Сега чакаме и видеото. :)
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Съб Окт 22, 2011 10:28 pm

Sasha написа:
samodiva_yana написа:Междувременно, малко снимки може да видите тук:

Поздравления за смелостта да ни покажеш снимките. Отварят се и се виждат. Доста голяма група сте и от най-различна възраст. Браво, момичета! да си по цял ден на работа, да учиш и да намираш време и за балет си е достойно за уважение.
Сега чакаме и видеото. :)

И аз! :) :evil:
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот samodiva_yana » Нед Окт 23, 2011 9:33 am

Всъщност групите са няколко- Разбира се, най-многобройни са мъничките. Движат се около 20, понякога и повече. За съжаление в тази група има голямо текучество. Понякога,защото балетът е амбиция на родителите, а понякога, защото децата бързо разбират, че освен красивите костюми,има и много труд в залата. Моята група беше от 5 момичета, в момента сме 4. Всичките без една - студенти. Винаги влизаме в залата с удоволствие. Това е за нас почивка както за ума, така и за тялото. И намираме в края на работната и учебна седмица време за балет. Не се стремим към професионални неща, но се стараем вариациите да изглеждат добре на сцената. Мисля, че като за тази възраст и като за ниво "любители" нещата се получават както трябва.
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Назад към Техника на балета