СКХГ Алексия - гр. Добрич

Модератори: аврора, KrasiK

СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Съб Окт 27, 2018 10:08 pm

Изображение

Треньорката Севдалина Мавродиева

https://www.facebook.com/sevdalina.mavrodieva

През 1995г. „Алексия“ става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. Вече 22 години тя е ръководител на СК „Алексия“. Какво е новото предизвикателство, с което се заема спортният клуб и как е миналото участието им във Велико Търново, може да разберете от следващата статия.

Изображение

- Г-жо Мавродиева, съвсем скоро се завърнахте от участие във Велико Търново. Доволни ли сте от представянето си?
- Това е спартакиада, която се провежда от много години. Участваха състави от цялата страна. Не само съм доволна от децата, но и от фен клуба ни. Пристигнаха страшно много приятели и семейства. Имахме подкрепа дори и от Търново. Спечелихме пет първи и едно второ място. Очаквах тази победа, защото избрах танци, с които сме класирани на световен шампионат. Състава, който ни победи всъщност е състав на моя възпитаничка – Невена Данкова. Бяха много добре подготвени, това може само да ме радва. Второто място е много полезно, защото мотивира човек.

- Какво е новото предизвикателство, с което се захващате?
-По инициатива на Илияна Раева в Българската федерация по художествена гимнастика има нова дисциплина , която се нарича гимнастика с танц. От много години по света се организират такива световни шампионати. Това са масивни, големи колективи, които правят фигури на фона на гимнастика. Така се дава шанс на всеки да спортува. Гимнастиката с танц прави този вид спорт още по-достъпен. Там има седем възрастови групи – като се започне от 3-4 годишни до 83. Категориите са многообразни – гимнастика с танц на уред, без уред и много други видове.
Хубавото е, че в школата ни дълги години се изучава гимнастика паралелно с танци. До този момент сме участвали само на шампионати на танцови федерации. Докато при новата дисциплина гимнастиката ще е основна като дейност. Хореографиите, които се правят ще бъдат обратно структурирани – гимнастика с танц, а не танц с гимнастика. Получава се нещо много красиво. Миналата година се е провел такъв пробен шампионат във Велико Търново. Получил се е много добре. Тази година ще се проведе държавен шампионат в София. Ще бъде нещо много мащабно.
За да имаш право да участваш трябва да си клуб по художествена гимнастика. Вече имайки мрежа от клубове в цялата страна, те имат право да поканят детски градини, училища да участват от името на даден клуб. Точно така се случи и в Добрич. Ние бяхме поканени от клуб „МИК –Гергана“. Така ще вземем участие чрез лицензиран клуб в държавния шампионат в София. За нас това е голямо предизвикателство. Аз никога не съм виждала подобно състезание. Ще участваме с две съчетания и две възрастови групи. Децата са от 1-ви до 3-ти клас, а останалите над 4-ти. Танците са “Apple party” и „Прилепи“. С тези танци бяхме първи на световното в Хърватия, което означава, че са проверени по критерия на танцовата федерация. По този начин започваме да говорим за един масов спорт. Вече 5-та година сме световни шампиони. В един момент всичко става като рутина. Точно по този повод решихме да приемем други предизвикателства.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Съб Окт 27, 2018 10:12 pm

http://pronewsdobrich.bg/2018/07/01/%D0 ... %BB%D0%BD/

Клуб “Алексия” спечели пълна златна колекция от Гимнастрада
01.07.2018

Спортен клуб “Алексия” се завърна с пълна колекция злато от Държавното първенство “Гимнастрада” в София. Момичетата на треньорката Севдалина Мавродиева спечелиха всички възможни отличия в своите възрастови групи, след вчерашното си участие – четири златни места с четирите танца “Дино парк”, “Скорпиони”, “Зъбни колела” и “Кристали”.

Изображение

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Съб Окт 27, 2018 10:13 pm

https://www.dobrichonline.com/novini/48 ... yana-raeva

50 състезателки на „Алексия“ ще участват в откриването на турнира за приз "Илияна Раева“
19.10.18

Спортен клуб „Алексия“ от Добрич ще участва в откриването на международния турнир по художествена гимнастика „Златна купа Локомотив“ и приз „Илиана Раева“, съобщи за Добрич онлайн треньорът на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Второто издание на турнира ще е в събота и неделя в тренировъчната зала „Арена Армеец“ в София.

Добричкият клуб ще участва в надпреварата с 50 състезателки. Те ще мерят сили в категорията „Гимнастрада“. Ще се представят в три възрастови категории – до 10 години, от 10 до 12 години и от 12 до 16 години, с танците „Динозавърчета“, „Звездички“ и „Водни лилии“.

За нас е чест, че ще открием международен турнир от подобен ранг, в най-голямата зала в България – „Арена Армеец“, сподели Севдалина Мавродиева-Нейкова.

За участие в международния турнир заявки са подали 25 клуба от страната и 6 от чужбина – Украйна, Испания, Англия, Израел и други.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Съб Окт 27, 2018 10:56 pm

https://www.dobrichonline.com/novini/48 ... na-armeets

„Алексия” вдигна на крака публиката в зала „Арена Армеец”

Изображение

Талантливите момичета от спортен клуб „Алексия” с треньор Севдалина Мавродиева-Нейкова се представиха блестящо при участието си в откриването на международния турнир по художествена гимнастика за златна купа „Локомотив” и приз „Илиана Раева”.

На един от танците цялата публика в зала „Арена Армеец” в София стана на крака, сподели за Добрич онлайн майка на една от състезателките.

„Децата бяха уникални, невероятни – разказа тя. - Публиката, в която бяхме и ние, непрекъснато скандираше „Браво!”. Родители на деца от други отбори коментираха, че тези от Добрич са най-добрите, с най-красивите тоалети. Непрекъснато ги аплодираха”.

Момичетата на „Алексия” участваха в категория „Гимнастрада”, която бе във фестивалната част на турнира. Организаторите връчиха купи и медали на всички участници в „Гимнастрада”, съобщи Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Спортен клуб „Алексия“ се представи във второто издание на международната надпревара с 50 състезателки в три възрастови категории – до 10 години, от 10 до 12 години и от 12 до 16 години. Под бурните аплодисменти на зрителите те изпълниха танците „Динозавърчета“, „Звездички“ и „Водни лилии“.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Пон Дек 24, 2018 1:23 pm

https://www.dobrichonline.com/novini/50 ... b-aleksiya

Коледно чудо сътвориха 170 деца от спортен клуб „Алексия”

Изображение

Истинско коледно чудо сътвориха талантливи възпитаници на спортен клуб „Алексия” с треньор Севдалина Мавродиева-Нейкова в концерт, с който изпратиха една успешна творческа година.

В Коледния концерт в оказалата се малка да побере всички желаещи да се насладят на изпълненията им зала участваха 170 деца. По-малките таланти на клуба – до 5-годишна възраст, се изявиха преди това в осем коледни представления, сподели за Добрич онлайн Мавродиева.

Изображение

Много бурни аплодисменти и възгласи предизвика изявата на децата, които танцуваха като пингвинчета, зимни принцеси, звездички, джуджета, елфчета и други приказни същества. С изпълненията си те показаха както финес и нежност, така и страхотен синхрон, а на някои от акробатичните елементи, като салта например, публиката затаяваше дъх. Чудно красивите им тоалети направиха представянето още по-красиво и вълнуващо.

Изображение
Изображение
Изображение

И като на Коледен концерт, в залата присъстваше и Дядо Коледа, който също аплодираше децата. За празника допринесоха и изпълненията на възпитаници на студио за поп и рок певци „Сарандев” към общински младежки център „Захари Стоянов” с ръководител и вокален педагог Елена Карабельова.

Изображение

Пред своите почитатели децата показаха, че заслужено през годината вдигаха на крака залите в страната и чужбина и обираха големите награди. Многобройни са отличията им: от световен танцов шампионат „Dance Star” в Пореч, Хърватия, балканска танцова спартакиада - международен турнир "Търновска царица" във Велико Търново, международен турнир по художествена гимнастика за приз "Илияна Раева", държавно първенство "Гимнастрада", Държавния шампионат по танци в Пловдив и други.

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Пон Яну 07, 2019 4:20 pm

https://www.dobrichonline.com/novini/50 ... imnastrada

Отличното представяне на „Алексия” води до създаването на нова категория в държавното първенство „Гимнастрада”

Изображение

Българската федерация по художествена гимнастика /БФХГ/ създава нова категория в държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада”. Причината е отличното представяне на спортен клуб „Алексия” от Добрич в две поредни години на състезанието.

Създаването на новата категория е решено на последното заседание на БФХГ, след него днес ми се обади, за да ме информира, Мариета Дукова от ръководството на федерацията, съобщи за Добрич онлайн ръководителят и треньор на СК „Алексия” Севдалина Мавродиева-Нейкова. Тя разказа, че на заседанието се е разисквало участието на „Алексия” в „Гимнастрада” от името на друг добрички клуб. „Явявахме се от негово име, тъй като сме спортен танцов клуб, а до държавното първенство по масов спорт се допускат само клубове по художествена гимнастика”, обясни Мавродиева.

БФХГ е взела решение СК „Алексия” вече да участва от свое име.

Изображение

„Г-жа Дукова сподели, че от две години, след нашето първо участие на „Гимнастрада”, ясно се вижда приносът ни в масовия спорт – сподели треньорът на „Алексия”. - Нашето участие е допринесло "да се качи летвата", да се работи повече в аспект на хореографии с тема, сюжет и декори, както и на по-високо ниво на трудност на акробатичните елементи”.

Така ръководството на БФХГ е взело решение в новата категория да се допуснат изисканите от Севдалина Мавродиева-Нейкова салта, трудни поддръжки /над ръст и половина/ и декор.

Освен това треньорът на „Алексия” е поканена за координатор за България на новата дисциплина.

„Г-жа Дукова нескрито изяви удовлетворението на федерацията, че ще работи с такъв новаторски отбор. Аз й благодарих за прекрасните условия, правила и организация, с които благоприятстват развитието ни като спортен клуб и подобни на нас в страната”, допълни Севдалина Мавродиева.

Изображение

До момента спортен клуб „Алексия” от Добрич при двете си участия в държавното първенство по масов спорт има едно първо място отборно - от „Гимнастрада” - зона „Север”, в Русе и шест първи отборни класирания - за 2016 и 2017 година.

За първи път пред Добрич онлайн треньорът на добричкия клуб разкри, че след участието на международния турнир по художествена гимнастика за приз „Илияна Раева” „Алексия” е получила покана от БФХГ да е един от отборите, които да представят България на световната „Гимнастрада” тази година в Австрия. Отказахме заради липсата на финансови възможности, а и времето за подготовка е твърде кратко, обясни Мавродиева.Тя сподели, че новата категория, която ще бъде създадена в българското държавно първенство по масов спорт, много се доближава до това, което най-добрите представят на световната „Гимнастрада”.

Изображение

Чувствам се изключително поласкана, че БФХГ изобщо се е занимавала с нашия казус и е решила да допусне СК „Алексия” да се състезава от свое име, както и че създава нова категория заради моите изисквания, сподели треньорът на клуба. Севдалина Мавродиева посочи, че ползата от участието на добричкия клуб в „Гимнастрада” е двустранно - развива се и чисто гимнастическата подготовка на децата от „Алексия”.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Пет Дек 13, 2019 4:17 pm

Коледно тържество 2018 г.

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Пет Дек 13, 2019 4:18 pm

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Пон Фев 03, 2020 12:18 am

http://pronewsdobrich.bg/2019/12/16/gra ... A7EVWWnkyg

Грациите на „Алексия” от 3 до 30 години от Добрич плениха в коледни концерти

Изображение

С вълнуващи изпълнения Спортен клуб „Алексия” в Добрич с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева-Нейкова изпрати една успешна творческа година и даде заявка за покоряване на нови върхове през следващата. За първи път коледните концерти на клуба бяха два – заради големия зрителски интерес. И на двата концерта, сутрешен и следобеден, волейболната зала на Ученическа спортна школа /УСШ/ бе пълна с почитатели на таланта на младите грации на Добрич.

Над 200 изпълнители – на възраст от 3 до 30 години, от всички възрастови групи, начинаещи и напреднали, участваха в концерта на СК „Алексия”. Представиха и припомниха на публиката целия си репертоар, който донесе успехи през годината и призови места на различни състезания.

Изображение

Изображение

Водещ на коледните концерти на СК „Алексия” бе обичаният добрички актьор, един от най-честите Дядо Коледа, Красимир Демиров. Сред гостите бяха доста от неговите колеги от Драматичен театър „Йордан Йовков”, с които спортният клуб реализира мюзикъла „Кастинг”. Актьорите останаха доволни, щастливи и заредени от това, което съпреживяха с талантите на „Алексия”.

А иначе концертът на спортния клуб бе пъстър и весел – на сцената танцуваха снежинки, бебета на многодетна майка, ангелчета, Бяла лястовица, пауни. Имаше и танци на кобрите, на котките, на огъня и други вълнуващи изпълнения. И тъй като всички много бяха слушали през годината, Дядо Коледа ги зарадва с подаръци – тениски с надпис „Алексия”.

Изображение

С риск да пропусне нещо, Севдалина Мавродиева сподели за читателите на Про Нюз Добрич наградите на спортния клуб през отиващата си 2019 година. За първа година „Алексия” участва в Държавния шампионат „Гимнастрада” в Шумен. Там печели само първи места. На Държавния шампионат по танци в Пловдив грабна Гран При в категория Акробатик денс, има и цяла колекция от медали и купи. Сред отличията са и злато, сребро и бронз в категория Мажоретни танци. За първи път „Алексия” се състезава и в категория Класически балет на Балканската спартакиада във Велико Търново. Участва с три танца и спечели две първи и едно трето място.

В „Алексия” в момента работят трима треньори. Ваня Колева се занимава с най-малките – бебе балетите, и с мажоретките. За първа година спортният клуб приема и деца на 3 години, до сега възрастовата граница бе над 4. Славена Костова пък се занимава с класически балет. Севдалина Мавродиева подготвя всички напреднали деца, след първи клас, предимно състезатели.

„Тази година успяхме да сформираме много стабилен състав от солисти. Това ни костваше много труд, защото се работи по много часове всеки ден”, сподели Севдалина Мавродиева. Спортният клуб вече има 12 солисти, които са с голям репертоар от изпълнения в стиловете Оупън-Шоу денс, Акробатик денс, Мюзикъл, Лирикъл, Класически балет. Във всички възрасти групи – деца, джуниъри и сеньори, „Алексия” вече има сола и дуети.

„На коледните концерти „Алексия” не показа новия си репертоар. Това ще се случи през февруари 2020 година. Подготвяме концерт с целия нов репертоар на школата – сола, дуети, групи, формации и отново един танц в продукции, която е най-голямата категория в световния шампионат – там участват основно университети, колежи и балетни училища”, сподели Севдалина Мавродиева. Тя визира Световния шампионат в Пореч, Хърватия, от който спортният клуб години наред печели високи отличия.

За най-малките деца, участвали в концертите на „Алексия”, Мавродиева пожела да сподели и нещо с голямо удоволствие: „Тези толкова много деца, ръководени от две треньорки, бяха железни, дисциплинирани, възпитани и нямаха нито една грешка. Бяха подготвени освен технически да си изтанцуват танца, а и да се държат съвсем професионално на сцена”.

Изпратихме една година, изпълнена с усмивки и награди, сподели Севдалина Мавродиева. И изрази надежда следващата 2020-а да е още по-успешна.

Тя благодари на родителите, на екипа на „Алексия” и на семейството си. „Благодаря за огромната им подкрепа, която ми оказаха през годината и на която се дължи целият ни успех”, каза още ръководителят на спортния клуб.

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: СКХГ Алексия - гр. Добрич

Мнениеот аврора » Сря Фев 17, 2021 12:32 am

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 17968
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург


Назад към Български клубове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта