Световна купа Милано, 21.07-23.07.2023

Модератори: kik, evenfall, Anna, аврора

Световна купа Милано, 21.07-23.07.2023

Мнениеот elka3 » Пет Юли 21, 2023 12:22 pm

elka3
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Re: Световна купа Милано, 21.07-23.07.2023

Мнениеот valeri61 » Пет Юли 21, 2023 1:05 pm

Божествени съчетания за Дария Атаманов!Великолепно завръщане,въпреки грешката на топка!

Изображение
Изображение

ФИНАЛИ

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
valeri61
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот neshka admirer » Пет Юли 21, 2023 1:15 pm

Стана традиция Дария да играе много красиви, естетски съчетания с топка. Много ми хареса, но от обръч почти нищо не видях.

Стилияна - бетон! 8)
Аватар
neshka admirer
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот mimkata » Пет Юли 21, 2023 1:42 pm

Дария направи отлично завръщане въпреки дългата пауза, дано да е здрава :evil: . Топката наистина е красива, но обрачът ми е малко посредствен

Стили наистина игра добре, но аз не бих казала, че беше бетон. Нямаше големи грешки но, имаше намествания и спести някой друг оборот. Ако изчисти тези минимални неточности ще удря 35 от раз.

Буба също стабилна, но все още догонва уреда на някой друг риск и трябва да импровизира, което дава възможност да я режат в изпълнение.

Като цяло си личи, че много са работили над стабилността и концентрацията по време на игра.
Аватар
mimkata
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот elka3 » Пет Юли 21, 2023 4:25 pm

Нашите като ц́яло малко изостават по трудност на фона на германските гимнастички. Колосов с изпускане на обръч извън терена има само с 0.1 по-ниска оценка за трудност на обръч от Боряна. Дария е над всички засега с оценките си за трудност.
elka3
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот neshka admirer » Пет Юли 21, 2023 4:31 pm

Извинявам се, ама много съмнително, меко казано, е превъзходството точно на момичетата от Германия. Всяко нещо си има граници. Очаквахме, че ще има реверанси към София, а то какво излезе...
Хайде, да оставим нашите, ами например една Тахмина е КЛАСИ над Варфоломеев и Колосов. Трудност, изпълнение - всичко. Срамота!
Аватар
neshka admirer
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот mimkata » Пет Юли 21, 2023 4:37 pm

И за мен остават загадъчни оценките на Дария и Маргарита, моля някой да обясни :cry:
Аватар
mimkata
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот nati_0987 » Пет Юли 21, 2023 5:23 pm

А аз все още си спомням изказванията на щаба как нашите съчетания са най-трудни. Да де ама след италианката, германката и израелката. Няма да е зле след световното още малко да пипнат трудностите с тяло и уред. Рафаели на обръч попринцип гони 20. После пак ще ревем.
nati_0987
Потребител
Потребител

Мнениеот sharo 73 » Пет Юли 21, 2023 5:36 pm

mimkata написа:И за мен остават загадъчни оценките на Дария и Маргарита, моля някой да обясни :cry:

Ами обяснението дойде от най високата инстанция - Илиана Раева .Казва че съчетанията на Дария са направени много умно , има висока трудност с тяло и е абсолютно заслужено първа .. За нашите пише че Стили не била си направила всички трудности , Буба била добре но можело още по добре .. Атаманов , след година пауза изкарва оценки колкото нашите при чиста игра .. Аз от години си повтарям като папагал че треньорките на Раковски не разчитат и прилагат правилника максимално , но фенките на федерацията скачаха веднага да ме опровергаят .Ето , сега и Илиана го потвърди .Да си наемат нашите някоя руско говоряща консултантка защото ми писна да чета за световни заговори и лобита .Ето едни немски девойчета които си работят само с една треньорка ( като София впрочем ) слагат в джоба всичките ни специалистки от кокошият двор наречен НО .Барабар с кюпа административен персонал живуркайки си на гърба на момичетата .
Аватар
sharo 73
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот neshka admirer » Пет Юли 21, 2023 5:40 pm

Г-жа Раева го е ударила на дипломация.
sharo, действително при нашите деятелки не е чиста работата, ама чак пък не са ни толкова зле съчетанията и момичетата. Особено сравнени с германките. Само преди седмица Бубето се класира с разлика пред Варфоломеев. Стилияна пък е феномена в Д. Какво не си е направила толкова? Вярно, че лошо беше излъчването, но аз видях две отлични изигравания на Стилияна днес. Буба на топка видях залитане, а на обръч като че ли се е получило изпускане (обръчът тупва преди да го хване). Имах "късмета" да проследя и топката на Варфоломеев. Ами... Тахмина също игра чудесно. Слага германките в джоба си.
Просто "базата". Или пък уговорките?
Последна промяна neshka admirer на Пет Юли 21, 2023 5:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
neshka admirer
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот nati_0987 » Пет Юли 21, 2023 5:44 pm

sharo 73 написа:
mimkata написа:И за мен остават загадъчни оценките на Дария и Маргарита, моля някой да обясни :cry:

Ами обяснението дойде от най високата инстанция - Илиана Раева .Казва че съчетанията на Дария са направени много умно , има висока трудност с тяло и е абсолютно заслужено първа .. За нашите пише че Стили не била си направила всички трудности , Буба била добре но можело още по добре .. Атаманов , след година пауза изкарва оценки колкото нашите при чиста игра .. Аз от години си повтарям като папагал че треньорките на Раковски не разчитат и прилагат правилника максимално , но фенките на федерацията скачаха веднага да ме опровергаят .Ето , сега и Илиана го потвърди .Да си наемат нашите някоя руско говоряща консултантка защото ми писна да чета за световни заговори и лобита .Ето едни немски девойчета които си работят само с една треньорка ( като София впрочем ) слагат в джоба всичките ни специалистки от кокошият двор наречен НО .Барабар с кюпа административен персонал живуркайки си на гърба на момичетата .

Напълно подкрепям! От месеци се вижда, че на Буба не и достига трудност. А не е, защото не може. Тъпо са поставени съчетанията, няма плавни връзки навсякъде. Прави елементи, които в 70% от времето не стават, но не се махат. Рафаели, Варфол. Имат промени в съчетанията нон стоп, търси се най- оптималния вариант. Много ме боли за Буба, защото тя е с огромен потенциал, всичко си може. Ами да викнат някой да им преведе правилника, ама и съчетанията да измисли, че нали са голямите специалисти.
nati_0987
Потребител
Потребител

Мнениеот just_a_fan » Пет Юли 21, 2023 6:06 pm

Извинявайте, ама Варфоломеев сега за една седмица ли я изчисти тази трудност, че докара с 2т отгоре на оценките си? Тя истински феномен това момиче. И Раева чак излиза с пост да обяснява колко заслужено високи оценки получава. Смях в залата :D Тази жена води голяма дипломация с хвалебствени постове от години първо за Винер, сега за Ноха Абу Шабана, а нашите момичета така и не получиха никъде бонусите, които други получават.
Колко хора правиха анализи, че Стилияна е лидер по трудност - днес на обръч 17.5 в Д, за изиграване, което реално можеше да вземе 19+, контестация няма. Стилияна е виновна. Тя все нещо не е изпълнила. Към Боряна поне е по-щадяща в критиките - само "Буба може и по-добре".
“Истински успех е преодоляването на страха от неуспеха.” – Пол Суини
Аватар
just_a_fan
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот sharo 73 » Пет Юли 21, 2023 6:22 pm

Ако съм разбрала правилно , Дария бие Стили в трудност с тяло .Вярно е че има прекрасни скокове и богати елементи с тяло но и Стили ги има .Значи , излиза че те не използват в голяма степен в представените съчетания .Например лентата на Стилиана и е препъни камък и миналата година и тази а детето има страхотна техника, бързина и сложност. От щаба решиха че като и я сложат в устата ще смаят света с артистичност .Да не говорим че днес наша съдийка е била в панела по този параграф .Аз разбирам Дария да води с малко но тя си е сериозно далече пред нашите та не знам доколко изказването на Мадам е чисто дипломатично .
,
Аватар
sharo 73
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот neshka admirer » Пет Юли 21, 2023 6:46 pm

И с тяло, и с уред Варфоломеев рязко се издигна в оценките.
Аватар
neshka admirer
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот malinda1978 » Съб Юли 22, 2023 8:34 am

Проблемът момичета за който говорите на Раковски е от години - много баби, килаво дете. :lol: :lol: :lol:
Аватар
malinda1978
Световен шампион
Световен шампион

Следваща

Назад към Състезания 2023