от kik » Пет Мар 21, 2025 9:16 pm
Аз лично не мисля, че Дара Стоянова е била пренебрегвана в миналите години, но реално погледнато с предишния правилник тя просто не успяваше да натрупа достатъчно трудност и изоставаше от конкуренцията в отбора. С новия правилник обаче, тя е големият печеливш в отбора и нейната индивидуалност, излъчване и танцувалност се открояват. Ако успеят още малко трудност да добавят, мисля че ще стане съвсем конкурентноспособна в международен план. Аз ще се радвам да й се даде шанс на голямо състезание - ЕП/СП, пък дори и с един уред. За съжаление, същите тези неща са в минус на някои от момичетата в националния отбор както при жените, така и при девойките и този правилник не е в тяхна полза.
Донякъде разбирам защо на първите ГП състезания пускат Дара Малинова и Никол Тодорова, все пак са медалистки при девойките на Световно/Европейско първенство. На Никол обаче ще й доста трудно в тази конкуренция в Марбея, дано не съм права. А с Ева се чудя какво става. Имаше голямо подобрение например в паншето на второто контролно в сравнение с първото, но пък изигра топката много слабо, което я смъкна много назад в класирането. На ДОП не игра втория ден, не знам дали няма някакъв здравословен проблем там. Дано не направят грешката да я насилват с контузия на маловажни състезания и да не може да се възстанови за важните. Все пак положителното тази година е, че взимат резултатите от класиранията на контролните в предвид, нека няма фиксирана втора в отбора (мисля че Стилиана няма конкуренция за номер 1 в отбора), който си заслужи, напредва, стабилен, показва резултати - да участва навън.
Относно композициите, мисля че очаквах малко повече. Вече видяхме някои от съчетанията на конкуренцията и видях някои много по-танцувални и подчертани с акценти композиции. Може би бухалките на Стилиана са най-сполучливото съчетание за мен, от видяното досега. При ансамблите, смесеното ни съчетание е много добро попадение, музикалните акценти са много добре уловени и артистичността не е пострадала за сметка на трудността. За лентите обаче не съм много сигурна. По принцип с 5 ленти е много трудно да се постави композиция, и на мен не ми е любимата комбинация като уреди, имаме достатъчно примери от близките години, както при жените, така и при девойките. Разбирам и многото изхвърляния с крака, искат да вземат бонуси за изхвърляне не с ръце и извън зрително поле, но някак не са получават добре фигурите и рисунъкът на лентата се губи. От откъсчето на лентите на Италия, което се въртеше в социалните мрежи, техният рисунък на лентите беше по-красив.
И последното, относно майото на ленти, на мен лично ми е трудно да го възприема. Материалите, кройка/разпределение на цветовете не мисля, че е в полза на фигурите на момичетата. Схващам идеята, че са искали да изглеждат като войни, но експериментът не се е получил на 100%.
Ще е интересно състезание, да видим освен миналогодишните фаворитки дали ще се намеси и някоя нова звездичка.