Grand Prix MARBELLA (ESP) 21.03-23.03.2025

Модератори: kik, evenfall, Anna, аврора

Grand Prix MARBELLA (ESP) 21.03-23.03.2025

Мнениеот kik » Пет Фев 21, 2025 10:30 pm

Cтраници на състезанието:
FIG https://www.gymnastics.sport/site/events/detail.php?id=17823&type=sport#loaded
Instagram https://www.instagram.com/gpmarbella/
Facebook https://www.facebook.com/grandprixmarbella/

Стрийминг на 22 и 23 март: https://www.youtube.com/@grandprixmarbella/streams

Изображение

Засега обявени участнички (съобщават по гимнастичка на ден в социалните мрежи):
Nikol Todorova
Takhmina Ikromova
Taisiia Onofriichuk
Polina Karika
Anastasia Ikan
Sofia Raffaeli
Alina Harnasko
Anastasiia Salos
Zilu Wang
Vera Tugolukova
Liliana Lewinska
Alba Bautista
Aibota Yertaikyzy
Cristina Korniychuk
Andreea Verdes
Carmel Kallemaa
Alessia Verstappen
Emmi Piiroinen
Nikola Novakova
Laura Osichkova
Lucia Gonzales
Polina Hardikova
Emilia Heichel
Margot Tran
Maena Millon
Evita Griskenas
Megan Chu
kik
Модератор
Модератор

Re: Grand Prix MARBELLA (ESP) 21.03-23.03.2025

Мнениеот kik » Съб Мар 15, 2025 11:35 pm

Изображение
kik
Модератор
Модератор

Мнениеот sharo 73 » Пон Мар 17, 2025 2:50 pm

Интересно защо са решили да пратят Никол тук .Конкуренцията е доста сериозна и можеше Ева да премери сили с тях като 2 та в отбора .Миналата година не я видяхме почти никъде а има доста други състезания на които младите да трупат опит .
Аватар
sharo 73
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот syfi » Пет Мар 21, 2025 2:26 pm

Никол спечели последното контролно и Бранимира определи коя къде ще участва. А и, доколкото видях, Никол игра много по - добре от Ева. За жалост, защото Ева трябваше да е на много по - добра позиция и като резултати, и като развитие вече. Но, това е нивото на треньорския ни щаб....
Вчера гледах и видео с ансамбъл жени - не видях никъде Весела, но пък видях едни понаедрели момичета от ансамбъла и една игра, която не е крачка напред за тях. Надявам се да е временно положение.
Утре мисля, че Никол ще оправдае с игра доверието, което й гласуват. Дано :evil:
Аватар
syfi
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот neshka admirer » Пет Мар 21, 2025 3:23 pm

Вече се чудех ще живее ли форумът :) :evil:
Николчето също до тук отстъпва на Дарето Стоянова по резултати и представяне. Николчето къде беше като девойка, ехееее, сега отстъпва от собствените си възможности. Но пък не се знае, може с г-жа Тлайтс да обърнат тенденцията, дай Боже! Тези дни си мислех къде са нашите обещаващи девойки отпреди има-няма 2-3 години. Направо ги попиляха в нашия гениален щаб! Никол, Еля, Дарето Стоянова, Жана, Ивон. Равносметката е потресаваща! Реално, благодарение на факта, че не й дадоха шанс в НО, но пък правилният круб се застъпи, сега имаме това обещаващо развитие само при Дарето Стоянова. Надявам се и при Никол на същото, по същия сценарий. Надявам се и за Ивон да има положително развитие в ансамбъла.

Утре успех на Николчето, но и при неуспех, което е част от пътя, просто трябва да не се предава. Нека да я подкрепим!
Аватар
neshka admirer
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот sharo 73 » Пет Мар 21, 2025 3:32 pm

Аз бих гледала представянето на момичетата навън отколкото на вътрешните контролни и в такъв случай може би Дара Стоянова щеше да е най удачният . В крайна сметка май наистина няма значение защото ние нямаме наложена 2 та състезателка .И аз гледах изиграванията на ансамбъла .Смесеното ми се понрави повече но лентите продължават да са ми неразбрани .Едно безкрайно подаване с крака но дано да им донесе медали . Целите трика са също неподходящи , според мен .Този модел стои добре само на гимнастички тип украинска прима .Червеното иначе
е много красиво .Не разбрах също защо Сузан беше пусната да играе с видима контузия а отстрани стояха и я гледаха четирите резерви ..Успех на всички !
Аватар
sharo 73
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот kik » Пет Мар 21, 2025 9:16 pm

Аз лично не мисля, че Дара Стоянова е била пренебрегвана в миналите години, но реално погледнато с предишния правилник тя просто не успяваше да натрупа достатъчно трудност и изоставаше от конкуренцията в отбора. С новия правилник обаче, тя е големият печеливш в отбора и нейната индивидуалност, излъчване и танцувалност се открояват. Ако успеят още малко трудност да добавят, мисля че ще стане съвсем конкурентноспособна в международен план. Аз ще се радвам да й се даде шанс на голямо състезание - ЕП/СП, пък дори и с един уред. За съжаление, същите тези неща са в минус на някои от момичетата в националния отбор както при жените, така и при девойките и този правилник не е в тяхна полза.
Донякъде разбирам защо на първите ГП състезания пускат Дара Малинова и Никол Тодорова, все пак са медалистки при девойките на Световно/Европейско първенство. На Никол обаче ще й доста трудно в тази конкуренция в Марбея, дано не съм права. А с Ева се чудя какво става. Имаше голямо подобрение например в паншето на второто контролно в сравнение с първото, но пък изигра топката много слабо, което я смъкна много назад в класирането. На ДОП не игра втория ден, не знам дали няма някакъв здравословен проблем там. Дано не направят грешката да я насилват с контузия на маловажни състезания и да не може да се възстанови за важните. Все пак положителното тази година е, че взимат резултатите от класиранията на контролните в предвид, нека няма фиксирана втора в отбора (мисля че Стилиана няма конкуренция за номер 1 в отбора), който си заслужи, напредва, стабилен, показва резултати - да участва навън.
Относно композициите, мисля че очаквах малко повече. Вече видяхме някои от съчетанията на конкуренцията и видях някои много по-танцувални и подчертани с акценти композиции. Може би бухалките на Стилиана са най-сполучливото съчетание за мен, от видяното досега. При ансамблите, смесеното ни съчетание е много добро попадение, музикалните акценти са много добре уловени и артистичността не е пострадала за сметка на трудността. За лентите обаче не съм много сигурна. По принцип с 5 ленти е много трудно да се постави композиция, и на мен не ми е любимата комбинация като уреди, имаме достатъчно примери от близките години, както при жените, така и при девойките. Разбирам и многото изхвърляния с крака, искат да вземат бонуси за изхвърляне не с ръце и извън зрително поле, но някак не са получават добре фигурите и рисунъкът на лентата се губи. От откъсчето на лентите на Италия, което се въртеше в социалните мрежи, техният рисунък на лентите беше по-красив.
И последното, относно майото на ленти, на мен лично ми е трудно да го възприема. Материалите, кройка/разпределение на цветовете не мисля, че е в полза на фигурите на момичетата. Схващам идеята, че са искали да изглеждат като войни, но експериментът не се е получил на 100%.
Ще е интересно състезание, да видим освен миналогодишните фаворитки дали ще се намеси и някоя нова звездичка.
kik
Модератор
Модератор

Мнениеот neshka admirer » Пет Мар 21, 2025 9:36 pm

Дарето не просто беше пренебрегната, ами направо... думата е по-силна. Но пък, ето, за добро е било. Детето явно много обича гимнастиката, щом е стигнало дотук. Други си тръгнаха.
Аватар
neshka admirer
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот kik » Пет Мар 21, 2025 9:41 pm

Разбирам личните пристрастия, всички ги имаме, но Дара нямаше как да се пребоди с Боряна, Стилиана, Елвира и Ева миналата година, че и Никол. Сега е друго нещо, вратите са отворени за всички. И дано най-заслужилите си извоюват местата на важните състезания. Имат голям шанс за изява момичетата, дано това им подейства мотивиращо.
kik
Модератор
Модератор

Мнениеот kik » Пет Мар 21, 2025 9:48 pm

Резултати тук https://infogim.andaluciagymonline.com/?fbclid=IwY2xjawJKkmpleHRuA2FlbQIxMAABHdWG2LBrWC9uNFznKAaP0OGxA3eXKMpdEMjGlwTZUM3gL75yQlGADS6Lew_aem_v4LWTQ3Nm-uwbPIMC3wEcw

Стартови списъци (Никол е в група Б, втората група)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
kik
Модератор
Модератор

Мнениеот neshka admirer » Пет Мар 21, 2025 10:16 pm

kik написа:Разбирам личните пристрастия, всички ги имаме, но Дара нямаше как да се пребоди с Боряна, Стилиана, Елвира и Ева миналата година, че и Никол. Сега е друго нещо, вратите са отворени за всички. И дано най-заслужилите си извоюват местата на важните състезания. Имат голям шанс за изява момичетата, дано това им подейства мотивиращо.

Вярно е, слабост ми е Дарето. Но говоря за нейното "развитие" в НО-девойки, след което е цяло чудо, че остана в гимнастиката.
Дано всичко е за добро, както казвате.
Аватар
neshka admirer
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот sirius » Съб Мар 22, 2025 7:12 pm

Олеле, много ми харесаха костюмът на Каролина и лентата на Анастасия от Украйна.
Като цяло правилникът доста успешно извежда артистичните проблеми на повърхността. Гимнастичките в общия случай преиграват по време на пътечките, има едно пресилване да изиграят нещо. Ето, Алина си прави фишките от преди сто години и от време на време поглежда артистично на тази специфична музика на бухалките. Много рядко има органично сливане на музика, гимнастичка и движение.
Аватар
sirius
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот sharo 73 » Съб Мар 22, 2025 8:02 pm

Видях че София е имала добра оценка на бухалки .Който гледа , моля да посписва тук ако може .
Аватар
sharo 73
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот valeri61 » Съб Мар 22, 2025 8:18 pm

София отново има четири невероятни композиции
Разбира се,все още е далече от върхова форма,но и не допуска груби грешки
Наслада е тя
Харнаско също ме впечатли.Липсваше ми истинска,художествена гимнастика в лицето на белоруските момичета
Тахмина е впечатляваща,но като,че ли не може докрай да ме завладее
Стискам палци за Никол,въпреки,че съм наясно,че нейните съчетания отстъпват по оригиналност и трудност на примите
Нека да трупа опит и самочувствие,вярвам,че ще се надгради
valeri61
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот valeri61 » Съб Мар 22, 2025 8:48 pm

26,300 за Никол на топка
Ниска оценка,но очаквано
Много ниска оценка и за Салос на обръч-пуста политика.....
valeri61
Европейски шампион
Европейски шампион

Следваща

Назад към Състезания 2025