Дейвид Хъдълстоун: "Уверен съм в себе си"

Мнениеот аврора » Сря Окт 26, 2022 12:05 pm

https://www.bta.bg/bg/news/sport/349000 ... v-sebe-si-

Изображение

Националът Дейвид Хъдълстоун заяви, че е подготвен и уверен в себе си преди Световното първенство по спортна гимнастика в Ливърпул (Англия).

Той и Йордан Александров ще представят България на шампионата. Двамата проведоха открита тренировка днес в зала "Раковски", само ден преди да отпътуват за Англия. Целта и пред тях е класиране в първите 24 на индивидуалния многобой.

"Подготовката преминава добре, всеки петък и понеделник имаме контролни. Мисля, че двамата с Йордан сме готови да представим България на Световното първенство. Класиране в топ 24 в многобоя е постижимо и за двамата, стига, разбира се, да си изиграем съчетанията. Ако играем чисто и без груби грешки и двамата имаме способност и шанс да влезем в топ 24", каза Хъдълстоун.

"Едни и същи са съчетанията ми от Европейското първенство, просто за по-отиграни. Винаги имам болки, винаги има болки в гимнастиката, неизбежно е, но аз съм свикнал с болката. Не се притеснявам за нищо, дори съм уверен в себе си, както съм уверен и в Йордан. Мисля, че и двамата сме готови и отиваме да покажем това, което можем", добави гимнастикът.

Той разчита и на подкрепата на своя съотборник Йордан Александро в залата.

"Ние сме конкуренция, но на края на деня сме съотборници. Заедно сме от много време, почти от деца и се подкрепяме. Доброто представяне за мен е да си изиграя всичко, аз да съм доволен от себе си. Крайният резултат, разбира се, че е важен, но не толкова, колкото аз да си изиграя шестте уреда", каза още Хъдълстоун.

"Конкуренцията винаги е била много висока, но винаги съм казвал, че и ние сме част от тази конкуренция. Както ние гледаме останалите, така и те ни гледат нас. Стига да си изиграем, стига да покажем това, на което сме способни, хората винаги ни гледат. Не бих казал, че се чувствам удобно на всички уреди, но също така не бих казал, че не се чувствам удобно. Винаги има риск, дори и да си в най-добрата форма и цяла година да си играл съчетания, когато излизаш на състезание, винаги е по-различно", допълни националът.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Re: Дейвид Хъдълстоун: "Уверен съм в себе си"

Мнениеот аврора » Вто Яну 10, 2023 9:05 pm

https://bnr.bg/post/101761455

Световният шампион по спортна гимнастика Шон Таунсенд ще тренира Дейвид Хъдълстоун в САЩ

Състезателят ни по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун от няколко дни е в САЩ. Представителят на олимпийските игри в Токио през 2020 година се прибра при семейството си след три годишно отсъствие.
„Аз от доста време искам да се прибера и да се видя със семейството си, но имах доста задачи свързани с гимнастиката – състезания, квота за олимпиадата, със самата олимпиада. Сега дойде моментът, в който най-после мога да си отдъхна и да се видя със семейството си. За последно се прибрах през 2019 година след световното първенство в Щутгарт, където се класираха за Олимпиадата“, сподели специално за БНР преди заминаването за САЩ Дейвид Хъдълстоун.

Изображение

По време на престоя си зад океана Дейвид няма да спира подготовката си. Той ще тренира в Хюстън под ръководството на световния шампион на успоредка от първенството в Гент през 2001 година Шон Таунсенд.

„2023 година е много важна за мен, защото ще гоня квота за Олимпиадата в Париж. В Хюстън ще се подготвям под ръководството на световния шампион на успоредка от първенството на планетата в Гент през 2-01 година Шон Таунсенд. Ще бъде и под наблюдението на Стийв, кйто е техническия координатор към Международната федерация по гимнастика Стив Бъчър. Тези хора са ми идоли. Стив Бъчър винаги е бил до мен. С него се започнах през 2-14 година и оттогава той наблюдава моето развитие. В работата си с тях ще наблегна и на шестте уреда. Трябва да се приспособя към тяхната система на работа, там повече наблягат на силата. Обръщам специално внимание на висилката. На този уред много прогресирах и надскочих страха си, който имам към този уред. Надявам се да се получат нещата най-после“, сподели още гимнастикът.

По план Дейвид Хъдълстоун трябва да се прибере в България в средата на март и да се присъедини към националния отбор в подготовката за европейското първенство от 11 до 16 април в Анталия.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Назад към Новини и дискусии (News & discussions)