Дейвид Хъдълстоун: "Уверен съм в себе си"

Националът Дейвид Хъдълстоун заяви, че е подготвен и уверен в себе си преди Световното първенство по спортна гимнастика в Ливърпул (Англия).
Той и Йордан Александров ще представят България на шампионата. Двамата проведоха открита тренировка днес в зала "Раковски", само ден преди да отпътуват за Англия. Целта и пред тях е класиране в първите 24 на индивидуалния многобой.
"Подготовката преминава добре, всеки петък и понеделник имаме контролни. Мисля, че двамата с Йордан сме готови да представим България на Световното първенство. Класиране в топ 24 в многобоя е постижимо и за двамата, стига, разбира се, да си изиграем съчетанията. Ако играем чисто и без груби грешки и двамата имаме способност и шанс да влезем в топ 24", каза Хъдълстоун.
"Едни и същи са съчетанията ми от Европейското първенство, просто за по-отиграни. Винаги имам болки, винаги има болки в гимнастиката, неизбежно е, но аз съм свикнал с болката. Не се притеснявам за нищо, дори съм уверен в себе си, както съм уверен и в Йордан. Мисля, че и двамата сме готови и отиваме да покажем това, което можем", добави гимнастикът.
Той разчита и на подкрепата на своя съотборник Йордан Александро в залата.
"Ние сме конкуренция, но на края на деня сме съотборници. Заедно сме от много време, почти от деца и се подкрепяме. Доброто представяне за мен е да си изиграя всичко, аз да съм доволен от себе си. Крайният резултат, разбира се, че е важен, но не толкова, колкото аз да си изиграя шестте уреда", каза още Хъдълстоун.
"Конкуренцията винаги е била много висока, но винаги съм казвал, че и ние сме част от тази конкуренция. Както ние гледаме останалите, така и те ни гледат нас. Стига да си изиграем, стига да покажем това, на което сме способни, хората винаги ни гледат. Не бих казал, че се чувствам удобно на всички уреди, но също така не бих казал, че не се чувствам удобно. Винаги има риск, дори и да си в най-добрата форма и цяла година да си играл съчетания, когато излизаш на състезание, винаги е по-различно", допълни националът.