Всичко за залите по СГ, къде можете да тренирате?

Всичко за залите по СГ, къде можете да тренирате?

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 1:00 pm

Модератор: Моля, поставяйте тук всякаква информация, свързана с клубовете и залите за тренировка по спортна гимнастика в България, която желаете да споделите - снимки, описание, треньори, лични истории, оферти. Може да слагате също така инофрмация за състоянието на материалната база и клубовете от пресата - всичко, което смятате за важно и свързано с темата.

Моля, въздържайте се от чат, пишете на кирилица и не с главни букви, за да бъде темата лесно четима :idea:. Нека съберем полезна информация за хората, които имат истинско желание да тренират.

Благодаря!
Последна промяна talkingDoll на Вто Окт 07, 2008 1:17 pm, променена общо 1 път
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 1:16 pm

Правилата на играта със спортните бази
Капитал - СПОРТ, Брой 32, 11 август 2006, 00:00
Елеонора ГУНЧЕВА
http://www.capital.bg/show.php?storyid=276960

Социална или търговска дейност ще развиват стадионите и залите?

Тук, в национална база “Раковски”, трябва да се правят шампиони по гимнастика
Изображение Фотограф: Красимир Юскеселиев

Депутатът от НДСВ Светослав Спасов поиска временен мораториум върху разпореждането със спортните обекти, докато не бъдат направени промени в Закона за физическото възпитание и спорта
Изображение Фотограф: АСЕН ТОНЕВ

Проваленият конкурс за отдаване под наем на столичната зала "Фестивална" оголи за пореден път болезнените проблеми на спортната база в страната.

Прекратяването на остро оспорваната процедура стана по препоръка на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Нейният председател Светослав Спасов заедно с група народни представители предложиха проект за налагане на временен мораториум върху разпореждането със спортните обекти, държавна и общинска собственост, включени в капитала на търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие. Причината е, че схемата, по която в момента се управляват този тип обекти, не работи ефективно. Освен това подобен модел създава условия за сключване на наемни договори при неизгодни за държавата-собственик условия.

Сложността на проблема се изостря и от липсата на генерално решение относно това дали дейността на спортните съоръжения трябва да бъде търговска, социална или смесица между тези два компонента. "Ако е социална дейност, трябва да се посочи кой я субсидира, а ако е търговска - трябва да е ясно, че това е нещо, което ще плува в пазарна среда, защото не може никой да не плаща за нещо, което струва пари", твърди министърът на образованието Даниел Вълчев. Той беше притиснат от депутатите да спре конкурса за принадлежащата към неговото ведомство зала "Фестивална". Интерес към процедурата проявиха варненската групировка ТИМ чрез акционерно дружество "Спортен комплекс Варна" и смесеното дружество "Универсиада".

Грешки в системата

Едни от най-големите спортни обекти в страната са събрани в двете държавни търговски дружества "Национална спортна база" и "Академика 2000" с принципал съответно Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) и Министерството на образованието и науката (MOH). Дружес­твата са създадени да предлагат спортни услуги за нуждите на федерации, клубове и други обществени спортни организации. Целта е тези фирми да намерят механизъм за самоиздръжка на базата, така че тя да не е в тежест на държавния бюд­жет. Големият проблем обаче идва от това, че в тези дружества са вкарани обекти в амортизирано състояние, които не са в състояние да генерират приходи, не могат да се използват по предназначение, като и да предоставят качествени услуги на спорта. Както в много други сектори, и тук държавата се оказва недобър стопанин - тя отказва да отдели сериозни средства, за да ремонтира спортната си база, като в същото време налага бариери за влизане на частни инвестиции в дружествата, задържайки ги в забранителния за приватизация списък, а и все още не се отваря за публично-частни партньорства.

Поне на този етап обществото не е узряло да приеме публично-частните партньорства като форма за бъдещо управление на голям спортен обект, какъвто е зала "Фестивална", твърди Петя Божикова, председател на борда на директорите на дружеството "Академика 2000". "Федерацията по лека атлетика направи всичко възможно да стопира търга, защото искаше залата само за себе си. ДАМС стоеше зад тях, защото са свикнали да смучат само от бюджета. Това е тяхната пирова победа. Сега ще търсим други източници за финансиране, най-вероятно чрез кредит от банка, но тази процедура е свързана с ипотека на имущество." За да е оправдано тег­ленето на кредит обаче, трябва да има актив, които да носи приходи. Въпросът е как ще се обслужва този кредит, ако основните получатели на услуги са неплатежоспособните спортни федерации.

Претенциите на федерациите

Факт е, че точно Българската федерация по лека атлетика сигнализира (БФЛА), че договорът за наем на "Фестивална" е направен в ущърб на спорта. Федерацията обаче не предложи алтернатива откъде "Академика 2000" да намери 250 000 евро за модерна писта за бягане, с която да смени 40-годишната настилка в залата.

Държавата все пак е обезпечила федерациите за наема на спортни обекти, като сумите са предвидени в бюджетите на всеки отделен спорт. Под предлог обаче, че средствата са малко, спортните централи масово не се издължават. Освен това няма механизъм, който да ги принуди да провеждат подготовката си само в държавна база, а парите отиват и в частни комплекси в страната и чужбина. "Няма да е правилно да ги задължим, при положение че наличната спортна база не отговаря на съвременните стандарти. Колкото до неплатените наеми, няма друг начин да ги накараме да се издължават навреме, освен чрез съдебен иск", обясни председателя на ДАМС Весела Лечева.

Съществува и друга порочна практика държавата да налива пари за ремонт на базите в сметките на самите федерации, които от своя страна без конкурс наемат фирма-изпълнител. Става въпрос за сделки за милиони левове, какъвто е случаят с покрития басейн на "Дианабад", за ремонта на който федерацията по водна топка получи 3.5 млн. лв. За приблизително толкова пари в Европа строят нови 25-метрови басейни. По същата схема по времето на министър Васил Иванов-Лучано пари са отпуснати на федерацията по лека атлетика за пистата в Сливен, на тази по художествена гимнастика за зала "Раковски", на щангистите за залата в "Дианабад". "Вместо тези милиони левове да се разпиляват безконтролно в различни федерации, държавата можеше да вдигне с тях капитала на нашето дружество и да задължи ръководството да ги инвестира целево в ремонта на въпросните обекти", отбелязва Данаил Димов, изпълнителен директор на НСБ.

Димов е констатирал случаи, в които федерациите отклоняват част от средства, отпуснати за подготовка на национални състезатели, за други цели. "Например нашето дружество продава един храноден на "Белмекен" за 33 лв. при отпуснати от ДАМС 40 лв. Предложих на някои федерации да използват разликата за допълнителна храна, тъй като се оплакват, че спортистите са гладни. Те ми отговориха, че с тези пари си плащат заплатите на служителите."

Порочният кръг на парите

Председателят на Българската федерация по спортна гимнастика (БФСГ) Никола Проданов, един от доайените в спорта, разглежда "Национална спортна база" ЕАД като "рентиер на държавно имущество, който прилага схема за източване на държавни пари чрез прикрито финансиране на търговски дружества". Става въпрос за действащия модел, при който държавата отпуска пари на федерациите за наема, като тези суми отиват в търговското дружес­тво. "БФСГ плаща наем от 6400 лв. на месец за една разруха, как­вато е залата по гимнастика "Раковски". Освен това ни начисляват и ДДС. Четири правителства подред не представиха ясна политика за спорта. Позволиха деактуването на спортни обекти публична държавна собственост в частна държавна собственост, което бе първа стъпка за приватизация по схемата "Лучано". Вместо държавата да ни дава пари за наеми, нека осигури финансирането на 5-6 национални обекта и те да се предоставят безвъзмездно за спортна дейност на тези лицензирани клубове и федерации, регистрирани в обществена полза, които носят медали през последните петдесет години. Останалата база да се даде за стопанисване също на федерации, клубове и съюзи и да им се разреши да използват модела на публично-частното партньорство."

Данаил Димов обаче контрира с мотива, че ако дадат спортната база на федерациите, съоръженията няма да просъществуват и четири години. Например зала "София" е дадена под наем за десет години на федерацията по бадминтон, а тя не си плаща редовно наема.

Неизгодните наеми

Покрай конкурса на зала "Фес­тивална" стана ясно, че изобилстват договори с неизгодни за наемодателя условия. Така например тристайни апартаменти в блоковете на "Дианабад" са дадени под наем за 45 лв. на месец при пазарна цена 250 евро. "Спорт палас" край Варна, който отговаря на всички изисквания да бъде национален спортен обект, е най-яркият пример за лошо управление и безстопанственост. Прехвърлян от ръка на ръка с последен наемател Българският олимпийски комитет (организация, която няма нито лев за инвестиции), обектът от две години е затворен от ХЕИ. Според Данаил Димов "за да се приведе в търговски вид, са необходими около десет милиона лева. Такива пари при нас няма. Няма и законова форма, която да накара частния инвеститор да вложи такава сума. Водили сме разговори с международните туроператори ТУИ и "Некерман", като идеята беше да се надстрои обектът така, че да се ползва комбинирано за спорт и туризъм. Само че инвестицията е огромна на фона на законовия срок от десет години, за който може да се сключи някакъв договор", обясни Димов. Според него, в случай че Народното събрание приеме проекта, предложен от групата депутати за налагане на временен мораториум върху разпореждането със спортните обекти, това може да доведе до спиране на спортната дейност на федерации и клубове, на които договорът за наем изтича в този период.

Истината е, че след 17 години лутане в проблема със спортните бази време е държавата да спре експериментите и да въведе ясни правила на играта, и то докато процесите на стареене на обектите са все още обратими.

Обекти в капитала на Национална спортна база

1. Национален стадион "Васил Левски"

2. Спортен комплекс "Дианабад"

3. Зала "София"

4. Високопланинска база "Белмекен"

5. Конна база "Хан Аспарух"

6. Комплекс "Спортпалас"

7. Столичен колодрум "Сердика"

8. Стадион "Юнак"

9. Спортна база "Спартак" в Созопол

10. НСБ "Пампорово"

11. Зали по гимнастика на стадион "Раковски"

12. 50% от търговско дружество "Универсиада"

Обекти в капитала на Академика 2000

1. Зала "Фестивална"

2. Зимен дворец

3. Тенис комплекс "Академик"

4. Спортен комплекс "Академик"

5. 20% от търговско дружес­тво "Академика сий палас"
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 1:19 pm

От линк, който мернах из форума: http://www.az-deteto.com/index.php?id=106

Къде могат децата да се запишат да тренират?
В София са 2 местата за провеждане на тренировки – на стадион Раковски (там е националния отбор) и на "Герена" (залата на Спортен Клуб Левски). В страната клубове за спорт има в Русе, Варна, Пловдив, Свиленград, Стара Загора, в Търговище – само за момчета. Децата и техните родители могат по всяко време да дойдат на една тренировка , да преценят и се запознаят с условията на спорт.

За повече подробности, може да се свържете със Силвия Виденова на тел. 0899 101 593, Георги Виденов: 0897 919 684.
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 1:32 pm

Залата по гимнастика във Варна е изтъргувана тайно
Дата : 2 Май 2007 г. 16:26 ч.
http://sport.actualno.com/news_101984.html

Национална спортна база" ЕАД е продала залата по гимнастика "Черноморски юнак" в центъра на Варна.

"Национална спортна база" ЕАД е продала залата по гимнастика "Черноморски юнак" в центъра на Варна, обяви сензационно днес председателят на родната федерация Никола Проданов.

Той научил за сделката по телефона непосредствено след завръщането на нашата делегация от Холандия, където миналата седмица се състоя Европейското първенство. Спортният имот е дарение, сделката е нечестна и непрозрачна и БФ Гимнастика ще сезира прокуратурата и комисията по корупцията към Народното събрание, каза още Проданов. Той протестира и срещу предвиденото намаление на бюджета за гимнастиката с 215 000 лв. за тази година. От всяко европейско и световно първенство отборът се връща поне с 1 медал, от друга страна официално тази година ДАМС ще разполага със 7 милиона повече отколкото през 2006 г.
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 1:43 pm

тема от siika petrova - МАРИН МИТЕВ: "Залата за спортна гимнастика остава! Ще им построим нова"
varna-sport.com, 08.02.2007, 10:55
http://www.rgym.info/forum/viewtopic.ph ... beb98d881b


Гимнастици вземат Юнашкия салон във Варна
Дата: 30.05.2008, 20:40
http://dnesplus.bg/Sport.aspx?f=104&d=225705

Изображение

Юнашкия салон ще се върне на варненския гимнастически клуб “Черноморски юнак”. Това разкри пред “ДНЕС+” президентът на федерацията по спортна гимнастика Никола Проданов. “Когато се обнародват промените в закона на спорта, предимство за ползване ще имат спортни клубове и федерации – обясни той. - “Черноморски юнак” е наследник на дружеството, собственик на имота при построяването му в началото на 20-и век. Този клуб първи ще може да кандидатства за обекта, съвместно с федерацията. Тя представя клуба пред държавата и го одобрява. След това сградата трябва да се ползва по предназначение – за спортна гимнастика. Според закона клубовете ползват базите безвъзмездно. Вероятно ще се стигне до публично-частно партньорство във вид на концесия. Клубът трябва да си търси партньор.”

Главният треньор на “Черноморски юнак” Тодор Тодоров призна, че не е запознат с подробности, тъй като не е виждал документи. “Знам от Никола Проданов за случая – каза той. – Но едно е да има закони, друго е да се спазват. Президентът на федерацията каза, че е спечелил дело за стадион “Юнак” в София, но има трудности по изпълнение на решението. Знам, че преди 1994 г. Юнашката организация е била сред най-мощните в България и е притежавала над 400 сгради, но те са отнети. Повечето сега са на апетитни места и затова е много трудно някой да ги отстъпи. Ние като клуб сме наследници на тази организация и винаги сме спазвали законите. Имахме договор с държавата за безвъзмездно ползване на гимнастическата зала до градския стадион до 2011 г., но след като тя стана общинска и влезе като апорт за новия стадион, вече плащаме наем и чакаме да я съборят.”
Последна промяна talkingDoll на Вто Окт 07, 2008 3:34 pm, променена общо 1 път
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 2:09 pm

Клубът по гимнастически спортове „Юнак” гр. Хасково възобнови своята дейност
12 November 2007
http://www.haskovo.bg/news/news_55.html

Клубът по гимнастически спортове „Юнак” гр. Хасково възобнови своята дейност. Заниманията се провеждат в ремонтираната зала на спортен комплекс „Юнак”. На площ от 600 кв. м. са разположени неоходимите уреди за спортна акробатика, спортна гимнастика и скокове на батут – квадрат за земна гимнастика, греда, успоредка, пътека за акробатични скокове, батут. Залата функционира целогодишно, оборудвана е с климатици, разполага и с постелки, трамплини и всички допълнителни съоръжения като гири, обръчи, тояжки, гимнастически стени и много други.
Групите са сформирани от момичета и момчета от 5 до 15-17 годишна възраст. Тренировките се водят от високо квалифицирани преподаватели с необходимия ценз и опит : Даниела Йорданова (спортна акробатика), Недялко Илиев и Невена Тонева (спортна гимнастика).
Освен групите със спортна насоченост, ще бъдат обособени и групи за деца с гръбначни изкривявания и наднормено тегло. За работата с тези деца е ангажиран лекарски екип от Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина.
Работата на треньорите е насочена както към постигане на високи спортни резултати, така и към хармониочно физическо развитие, възпитаване на личностни качества и формиране на характера на подрастващите.
Повече информация може да получите на място от понеделник до петък (10:00 – 20:00 ч.) или на телефон 038/62 42 09.
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 2:36 pm

За залата в Пловдив и Краси Дунев - тема от Anna: http://www.rgym.info/forum/viewtopic.ph ... highlight=

Откриха Спортен клуб по гимнастика „Йовчев&Дунев”
12 февруари 2008 13:43
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=224138

Изображение

Големите български гимнастици Йордан Йовчев и Красимир Дунев откриха днес собствен клуб по спортна гимнастика, който ще носи името „Йовчев&Дунев”. Той ще се помещава в залата за гимнастика към Спортното училище. Треньори в него ще бъдат откривателите на двамата шампиони, Иван Славчев и Александър Сотиров. Краси Дунев също ще се занимава с обучението на децата докато на този етап Йовчев ще се появява по-рядко поради това, че все още е активен спортист и се готви за Олимпиадата в Пекин.

На пресконференцията, организирана за откриването, те обясниха, че няма да има възрастова граница за желаещите да тренират като могат да се записват дори деца на 2 години, за които ще бъдат закупени специални уреди. Ако открият талант в някой от участниците, шампионите се наемат със задачата да го насочат към професионална подготовка. „Целта е да възродим традициите на гимнастиката в Пловдив”, обясни Дунев.

Финансирането на клуба се поема от тях, с помощта на община Пловдив и община Марица, както и на Първа инвестиционна банка. За приоритет №1 Йовчев обяви пълната подмяна на амортизираните, близо 30–годишни уреди.
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 2:51 pm

Министърът на отбраната откри обновената зала за гимнастика на “Червено знаме”
Българска армия, бр. 16580 от 05.04.2007 г.
http://bgarmy.eamci.bg/Scripts/isapiVWB ... MEID=82040

Изображение

Министърът на отбраната Веселин Близнаков вчера откри обновената и модернизирана зала за спортна гимнастика на комплекс "Червено знаме", 4-и км в София. За ремонта на сградата Националната спортна асоциация на МО с председател Николай Цонев, изпълнителен директор на ИА "Социални дейности на МО", е вложила 35 000 лв. от собствени приходи, за да могат сега треньорите в клуб ЦСКА да провеждат нормален тренировъчен процес. А по време на церемонията президентът на БФ по спортна гимнастика Никола Проданов обяви, че олимпийският вицешампион от Атина 2004 Йордан Йовчев е подал молба за членство в ЦСКА.

Министър Близнаков се обърна с топли думи към младите гимнастици и треньорите и им пожела с техния дух, с победите на Никола Проданов и именити спортисти в клуба като Филип Янев да имат много успехи и да поддържат високото ниво на спорта, постигнато от Йордан Йовчев. Председателят на ДАМС Весела Лечева благодари на министър Близнаков за отношението към спорта, както и на Националната спортна асоциация на МО за всичко, което е направила за краткото време на съществуването си. Тя изрази увереност, че с този начин на работа НСА на МО скоро ще се гордее с високи резултати и шампиони. Филип Янев, който в момента е контузен, дойде в залата с патерици и поздрави министъра и Весела Лечева.

Никола Проданов поднесе на министъра на отбраната най-ценния трофей в гимнастиката - приза "Сила и красота", който се дава за комплексен победител в 3 последователни години, какъвто единствен клуб е ЦСКА - от 31 г. гимнастиците не са изпускали голямата шампионска титла. Другата добра новина за армейския клуб, който Проданов съобщи, е, че в знак на признателност за големите заслуги на ЦСКА към спортната гимнастика федерацията дарява пълен комплект гимнастически уреди на обновената зала на "Червено знаме". Залата, в която са се готвили преди години такива знаменити наши гимнастици като Велик Капсъзов, Диана Дудева и много други. Председателят на клуб ЦСКА Милко Танкушев, старши треньор на националите по гимнастика, получи за своите треньори и книжки с най-новата система за подготовка на гимнастиците.

"Благодаря за този уникален приз - каза министър Близнаков. - Ще го поставим сред най-ценните трофеи на втория етаж в Министерството на отбраната. А след Великден ще направим официална среща с Йордан Йовчев и ще го назначим на работа в МО."

За гостите на церемонията последва едно много мило представление, изнесено от най-малките гимнастици и гимнастички на клуба на възраст между 8 и 10 г. На тържеството присъстваха и депутатът Атанас Мерджанов, член на Управителния съвет на НСА на МО, Пламен Дочевски, секретар на НСА, Калин Николов, директор на дирекция "Спорт и физическа подготовка" в ИА "Социални дейности на МО", ръководители от ДАМС, гости и журналисти. Накрая младите гимнастици си направиха снимки за спомен с министъра на отбраната Веселин Близнаков и олимпийската вицешампионка по спортна стрелба Весела Лечева, сега ръководител на спорта в България.

Комплекс "Червено знаме" в София става модерен спортен център
Строителството и градът, Брой 25 от 23/06/2008
http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=516022

До края на 2010 г. спортният комплекс "Червено знаме" ще се превърне в модерен спортен център, в който ще се провеждат международни състезания от най-високо ниво.
Това предвижда идейният проект, който беше предаден от основния изпълнител "Строително-предприемачески холдинг" ЕООД на възложителя - изпълнителна агенция "Социални дейности" към Министерството на отбраната.
Проектът за ремонт на закритите плувни басейни в комплекса е на стойност 8.32 млн. лв., разработен е от "Строително-предприемачески холдинг" ЕООД.
Комплексът ще бъде с ретро външен вид и функционален вътрешен дизайн. Едно от основните изисквания на възложителя е запазването на външния облик на проектираното през 70-те и построено през 80-те години на миналия век съоръжение. Промените ще засегнат само вътрешните функции на комплекса.
На площ 23 186 кв.м посетителите ще ползват плувен басейн с олимпийски размери, басейн за скокове от 10-метрова кула, детски басейн, фитнес център със самостоятелни рецепция и съблекални, зали за гимнастика, релакс и масажи, както и лоби бар.
Достъпът до комплекса ще се контролира с електронни карти. Ще бъдат изградени нови зони за паркиране, а целият комплекс ще е озеленен.
Целта на ремонта е модернизиране на базата, за да бъдат достигнати стандартите за провеждане на големи международни състезания и да се осигурят условия за масов спорт, както и за професионална подготовка на състезателите от армейския спортен клуб.
Строителството ще бъде изпълнено според всички международни изисквания. Срокът, на сключения през 2007 г. договор между Министерството на отбраната и "Строително-предприемачески холдинг" ЕООД, е за три години. Предвижда се комплексът да бъде завършен до края на 2010 г.
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Окт 07, 2008 3:14 pm

тема: Къде може да се тренира в София? - http://www.rgym.info/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0


От линка на galka: адреси на клубове по СГ - http://www.sportdep.com/federation/show ... tion_id=52

ГК "Любчо Солачки" - ул. "Менча Кърничева" № 15, 073 88 79 76, Благоевград

"Черноморски юнак" - ж.к. "Изгрев" бл. 21 вх. В ап. 2, 0888 995 625, Бургас

ГСК "Интерком груп - Черноморски юнак" - бул. "Никола Вапцаров" № 9, 0888 512 593, Варна

ГК "Етър - Юнак" - ул. "Иван Сарафов" № 5 бл. 35 вх. А ет. 3, 062 48818, Велико Търново

"Елегант - Маккой" - ул. "Бенчо Обрешков" № 36, 0888 662 458, Карнобат

ГСК "Тракийски юнак" - ул. "Дръзкий" № 15, 0888 312 267, Пловдив
ГСК "Спартак - 2002" - ул. "Георги Икономов" № 4, 0887 377 342, Пловдив
ГК "Спартак" - ул. "Братия" № 6, 032 64 04 01, Пловдив

СК "Акро" - ул. "Момчил войвода" № 12, 082 622 881, Русе
ГСК "Локомотив" - ул. "Църковна независимост" № 19, 082 22 75 60, Русе

СКГ "Александър Фотев" - ул. "Граничар" № 166 В, 0379 6413, Свиленград

ГК "Левски" - кв. Гоце Делчев" бл. 108 А вх. В ет. 6, 0886 847 176, София
КГСБ "ЦСКА" - ж.к. "Обеля 2" бл. 258 вх. Б ап. 42, 836 06 44, София
СК "А-ГИМ" - Студентски град НСА, 955 89 81, София
СКГ "Славия - ВДМ" - ул. "Коломан" № 1, 0889 309 766, София

"СК Спортна гимнастика" - ул. "Тодор Пъндев" № 1А ап. 24, 042 3757, Стара Загора

СК "Торнадо" - ул. "Дамян Груев" № 14 вх. А ап. 20, 0601 2 46 45, Търговище
СКСГА "Светкавица" - ул. "Крали Марко" № 6, 0601 26219, Търговище

ГК "Хасково" - ул. "Княз Батемберг" № 27, 038 77 41 64, Хасково
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Сря Окт 08, 2008 12:51 am

линк от gymnastics: Спортни зали по Гимнастика в НСА
http://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?t=374
http://www.nsa.bg/bg/page,1041

Зала 1
Изображение Изображение

Зала 2
Изображение Изображение

Снимките обаче вероятно са стари..
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Сря Окт 08, 2008 1:26 am

Във Варна, освен залата на ГСК "Интерком груп - Черноморски юнак" , съществува и още една зала за СГ - в Спортен комплекс "ПРОСТОР", който се намира на адрес АОС № 2124/2001, град Варна, ул. "Селиолу" № 39а. и е частна общинска собственост.
В комплекса се е водил учебно-тренировъчен процес по 10 вида спорт, между които "Спортна гимнастика", "Художествена гимнастика", "Борба", "Бокс", "Спортна стрелба", "Шахмат".

НО не мога да намеря информация в какво състояние е той в момента, след като през 2005 г. най-належащи ремонтни дейности са били - ремонт на покрива на целия комплекс, подмяна на дървена дограма и остъкляване на залите по спортна гимнастика, художествена гимнастика и борба - 700 кв. м., с ориентировъчна стойност - 250 хил. лв. и срок - 2005 г.
инфото е от тук: http://www.varna.bg/adm/prog/mds_27.htm

http://www.varna.bg/adm/prog/mds_pril.htm
НАИМЕНОВАНИЕ НА ОБЕКТА: Спортен комплекс "Простор"
СОБСТВЕНОСТ : Общинска
НЕОБХОДИМИ СРЕДСТВА : 2005г. - 250 000 лв., 2006Г. - 100 000 лв., 2007г. - 50 000 лв.
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Сря Окт 08, 2008 3:43 pm

Ще има нова зала за СГ във Варна в "Спортен комплекс Варна", който трябва да бъде завършен 2010 г.

Сайт за изграждането на комплекса - http://www.sportcomplexvarna.com/
В него може да се видят 3d визуализации и етапите на строителството, първият от които включва футболен стадион с 30 000 места и залата за спортна гимнастика.

ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение

Инвестират 30 млн. евро в нов стадион
Строителство Градът, Брой 6 от 12/02/2007

Нов суперстадион във Варна
11 май 2008 | 13:46
http://www.sportal.bg/my_news.php?id=104902

Варненци изпълниха вчера в пленарната зала на общината, за да видят как ще изглежда уникалното спортно съоръжение. Сред присъстващите бяха кметът Кирил Йорданов, председателят на местния парламент Борислав Гуцанов, областният управител Петър Кандиларов, както и почти целия Общински съвет на града. Всеки един от нас, хората, заети с този проект, си мечтае "Спортен комплекс Варна" да стане още един от символите на града като Катедралата, входа на Морската градина и градския часовник, каза Марин Митев. Градският стадион създава част от визията на града. Всичко в него, неговата уникалност, трябва да говорят, че това е Варна, добави изпълнителният директор на дружеството "Спортен комплекс Варна". Знаем, че в рамките на 5-6 млн. лв. с някакъв ремонт и сега съществуващият стадион може да стане добър. Ние обаче искаме да построим нов, модерен, функционален и емблематичен стадион, като се надяваме той да стане национален, заяви Марин Митев. Когато започнахме този проект, се сдобихме с една книга, наречена "Стадионите в света". Разгледахме спортните съоръжения в нея и харесахме стадиона в Кьолн. Свързахме се с фирмата, която го е проектирала - GMP International, и се договорихме с нея да изготви проект на комплекса във Варна. Проектирането ще струва 6 млн. евро без ДДС, а цената на една седалка от съоръжението, по разчетите на германците ще излезе между 1400 и 4000 евро, разказа Марин Митев пред варненци. Убеден съм, че нашият стадион ще е по-хубав от този в Кьолн, заключи Митев. Той посочи, че проектът става възможен благодарение на двегодишното взаимодействие между община Варна и акционерно дружество "Химимпорт". Тази година е емблематична за историята на България с влизането на страната в Европейския съюз. Вярваме, че и настоящият проект по своя мащаб, значимост и пряк ефект върху икономическия и социалния живот на града ще стане емблематичен за много поколения варненци, каза още Марин Митев. Основната цел на проекта "Спортен комплекс Варна" е да се намери цялостно градоустройствено решение за територията в ж.к. "Бриз" с площ 173 000 кв. м, заключена между бул. "Васил Левски" и бул. "Осми приморски полк". Сърцето на комплекса ще бъде супермодерен и изграден по всички стандарти на FIFA футболен стадион с 30 000 места, със зала за спортна гимнастика, фитнес зала, подземен паркинг с 816 паркоместа, бизнес клуб и лаундж, бизнес ложи, пресрум, конферентни зали, офиси, ресторанти и места за бързо хранене. Съоръжението ще бъде съвкупност от сгради и инфраструктура, проектирани по най-съвремени стандарти, които съчетават няколко архитектурни принципа, като пешеходен достъп до всички сгради и съоръжения, голям транзитен достъп, екологично целесъобразно икономическо и социално развитие, запазване на зелените и парковите площи, както и богата гама от възможности и услуги на територията на комплекса, каза Марин Митев. Той обяви, че от вчера всеки от варненци може да получава информация и новини за Градския стадион "Варна" на интернет сайта www.sportcomplexvarna.com. След това г-н Митев даде думата на съпрезидента на GMP International Кристиян Хофман, който представи проекта на бъдещия стадион. Нашата фирма имаше удоволствието да участва в реализирането на няколко стадиона за последното световно първенство по футбол в Германия. Поканиха ни да разгледаме и стадиона във Варна и да предложим архитектурно решение за него. Установихме, че вашият стадион не отговаря на съвремените изисквания и е ориентиран в грешна посока (север-юг бел. ред.), каза пред събралите се в пленарната зала варненци Кристиян Хофман. Това е лекоатлетически стадион, който не става за футбол, смятат проектантите. Затова новото съоръжение ще бъде завъртяно на 90 градуса по оста и така то ще има ориентацията изток-запад, каза Хофман. Рядко се случва стадион да е построен на хълм. Затова решихме да извлечем максималното от този факт. Стълбите и подходът към стадиона, които съществуват в момента ще бъдат запазени. Тъй като самият стадион в момента, не се вижда отвън, с изключение на осветителните му кули, ще го изтеглим по-близо до бул. "Васил Левски", каза Кристиян Хофман. Ще бъдат построени голям подземен паркинг, както и други сгради около него. Искаме да придадем морски характер на съоръжението, затова 50-метровите кули, които ще държат покрива на стадиона, ще се направят така, че стадионът да изглежда като кораб, разкри авангардното архитектурно решение Хофман. От входа ще се открива панорамна гледка както към морето, така и към вътрешността на стадиона. Съгласно изискванията на FIFA VIP-зоната и местата за играчите ще бъдат от западната страна, под северната трибуна ще има места за обществено хранене, а от източната страна ще бъде мястото за администрацията. Под самия стадион пък ще бъде паркингът, който ще се използва всекидневно, а не само по време на мачове, каза Кристиян Хофман. Според нас площадът пред стадиона трябва да бъде оживен. Ще преустроим сега съществуващата колонада и ще я модернизираме, обясни представителят на германските проектанти. На площада пък трябва да има търговски обекти за фенове, които ще могат да си купуват сувенири. Освен това стадионът ще може да се използва за рок концерти, както се прави това в Кьолн. За целта на терена, който ще може да бъде застилан със специално покритие, ще могат да се разполагат още 16 000 седящи места, освен 30-те хиляди на трибуните. Самият терен пък ще бъде направен със специална система за напояване и отопление на тревата. Покривът на съоръжението ще бъде конструиран така, че почти да няма подпорни елементи и по-голямата част от него ще бъде окачена на четирите мачти в ъглите на стадиона. Откритите ъгли на трибуните ще позволяват добра вентилация на тревата, а част от покрива ще бъде прозрачна, за да се осигурява доброто осветление на терена, разкри още Кристиян Хофман. Рядко се намира такъв интересен терен за работа, призна още германският проектант. В отговор на въпрос от залата вчера изпълнителният директор на "Спортен комплекс Варна" Марин Митев обясни, че строителството ще струва около 30 млн. евро, от които 22 млн. вече са приготвени. Това няма да е само футболен стадион, а обществено съоръжение, разкри Митев. То ще бъде използвано и за други мероприятия освен за мачове. В Кьолн например на същия стадион е бил посрещан папата, посочи шефът на комплекса. Предвижда се да бъдат направени конферентни зали и студия за които ще се грижат повече от 100 души, каза още Марин Митев. В проекта е предвидено също да се премести залата по гимнастика, да бъдат направени зали за волейбол, баскетбол, както и да се изгради фитнес зала за 300 души. Лекоатлетическата писта ще бъде преместена на стадион "Младост" във Варна, което ще струва 600 000 лв., като тази част от проекта стартира през март. В заключение Марин Митев подчерта, че няма никаква опасност да се наруши дяловото участие на общината в "Спортен комплекс Варна".
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Пон Ное 03, 2008 5:54 pm

talkingDoll написа:За повече подробности, може да се свържете със Силвия Виденова на тел. 0899 101 593, Георги Виденов: 0897 919 684.

По последна инфо и двамата треньори се намират в САЩ в момента.

Сега тренировки за малки дечица в София има на :
- стадион "Раковски" -> търсете Лили Танкушева;
- стадионът на ЦСКА (залата по гимнастика е на гърба на комплекс "Червено знаме", минава се покрай басейна) -> търсете Иван Танкушев.

За по-големи - отново можете да се запишете в комплекс "Червено знаме", вторник и четвъртък, 18-19 часа.


Адрес на стадион "Раковски": ул. "Балша" № 18, КАРТА

Адрес на комплекс "Червено знаме": ул. Асен Йорданов 1, КАРТА


-----------------------------------------------------------------
http://www.cskagymnastics.dir.bg/_wm/news/?df=45
17 Септември 08, 22:41

ПОДБОР НА ДЕЦА зала по спортна гимнастика стадион "Раковски"
Записвания и занятия всеки ден от 9 до 12 часа и от 16 до 18:30 часа. Събота от 9 до 13 часа.
Телефони за контакти:
0887712879 - Танкушева
0887711705 - Гиров

ПОДБОР НА ДЕЦА зала по спортна гимнастика "ЦСКА" 4ти километър
Набира деца за състезателната 2008/2009 г.
Занятията се провеждат в зала спортна гимнастика 4ти километър ( зад плувния басейн), понеделник до петък , от 10 до 19 часа и събота от 9 до 12 часа.
Телефони за контакти:
0887381722 - Игнатов
0886193283 - Танкушев
0887727561 - Танкушева
0887961454 - Друмева
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Мнениеот talkingDoll » Вто Ное 11, 2008 12:59 pm

Клипче от залата по спортна гимнастика в Благоевград

<object type="application/x-shockwave-flash" height="263" width="320" id="jtv_player_flash" data="http://www.justin.tv/widgets/jtv_tip_embed.swf" bgcolor="#000000"><param name="movie" value="http://www.justin.tv/widgets/jtv_tip_embed.swf"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="flashvars" value="auto_play=false&start_volume=25&title=Спортна мозайка - 13.10.2008г.&start_time=1223911228000&end_time=1223911289000&channel=temelkoff&tip_id=310361"></object>
Клуб "Любчо Солачки"
Аватар
talkingDoll
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 137
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 4:19 pm
Местоположение: София

Спортната база в Търговище

Мнениеот snejatornado » Чет Ное 27, 2008 12:42 pm

В залата по гимнастика в Търговище провеждат тренировъчни занимания четри клуба - два по спортна гимнастика и акробатика и два по художествена гимнастика. И въпреки всичко се намира начин да не си пречим, макар , че е МНОГО трудно.
От 05.09.2008г. целият Спортнен комплекс, включваш и зали по борба и стрелба беше в ремонт, организиран от Общината. Много хубаво, но това ли би датата за начало?Отговора - сега има пари. Добре. Залата по гимнастика бе започната първа, че първа да бъде завършена. Но какво стана! Паралелно с нашата зала започнаха ремонти и в сервизните помещения, залата по борба и т.н. В един момент нямаше дюшеме - и трябваше да се чака да "изсъхне". След много перипетии най - после залата бе готова, и ние треньорите започнахме да чистим след "майсторите". Наехме работници с помощта на Общината и започна голямото чистене и пране.Дойде ред да нареждаме уредите и какво се установи! По време на ремонта ни изчезва малката висилка, заедно с два пръта и всички синджири и обтегачи! И кой е виновен? Ние, треньорите ,че не сме ги стопанисвали и пазили. Три месеца да стоим на страж и събота и неделя до уредите си ли? Ние бяхме заключили висилката и обтегачите в треньорската, но там са се преобличали работниците. В това време всеки треньор търсеше някакво местенце в града да запази децата- работи се само ОФП. По тази причина СК"Торнадо" не можа да участва на турнира в Благоевград, за който се готви цяло лято! А сега нямаме и уреди! Може ли някой да ни помогне! Трябва ни само прът, стойки за висилка ще намерим от училищата, а обтегачи и синджири си купихме.
snejatornado
Потребител
Потребител
 
Мнения: 81
Регистриран на: Чет Ное 09, 2006 3:00 pm
Местоположение: ТЪРГОВИЩЕ

Следваща

Назад към Новини и дискусии (News & discussions)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта