Боряна Гинева (България)

Боряна Гинева (България)

Мнениеот аврора » Нед Яну 20, 2013 6:03 pm

Изображение
Изображение

Боряна Гинева е родена на 24 януари 1972 г. в Пловдив. Започва да трнира ХГ от възраст на 7 години. Влиза в НО, тренира при Нешка Робева. Поради скандалите във Федерацията не я изпращат на СП - 1989 г., макар че на контролното е първа заедно с Бианка Панова. Скоро след това се отказва. Започва да работи, омъжва се. През 1993 г. ражда дъщеричка. След 3 години пак влиза в залата за да тренира. Играе на СП 1997 г. в Берлин, във финала с обръч е 6-та.

https://www.youtube.com/watch?v=gnyaTg6 ... re=related
https://www.youtube.com/watch?v=LjyiqFI ... re=related

След това работи като треньорка в "Тракия елит". Нешка я кани в своя ансамбъл, където Боряна става солистка.

СТАТИЯТА от 2003 г. http://www.rgym.info/statii/BoryanaGineva1.htm

“Твоето дете ке играе много и много радост ке носи”, предрекла преди години баба Ванга на Таня Гинева, известната пловдивска ресторантьорка и майка на не по-малко известната гимнастичка Боряна Гинева. Боряна е Момичето, останало вярно на род и родина, в последния спектакъл на Нешка Робева “Орисия”. Вече близо 20 години тя остава вярна и на великата треньорка. Такава ти е орисията, да си с мен, твърдо е отсичала неведнъж Робева. Ти си ми слабостта, е другата рядко чувана реплика от устата є. Какво намери в мен, не знам, чуди се 31-годишната солистка на шоуто. И връща лентата на спомените на чаша кафе в центъра на Пловдив пред “Биг Бен”.
Бях 4-5-годишна, когато избраха сестра ми да тренира художествена гимнастика в пловдивското дружество “Тракия”, започва разказа си Боряна. И аз се запалих. Когато станах на 12-13 години, майка ме заведе при Нешка Робева, моя идол. Веднага ме взе. Вече имаше преценка за мен от някакво състезание. Сестра ми пък започна да тренира с ансамбъла, но получи травма на колената и спря. Останах при Нешка, преминавайки в “Левски”. Играх, играх, играх... Имах много качества, обаче... Когато трябваше да играя на европейското за девойки през пролетта на 1987 година, скъсах менискус на коляното. Поради травмата не можах и да се подготвя за световното същата година във Варна. Само дето изкарах тежките лагери. 2 месеца бяхме във Велико Търново и от 6 сутринта до 12 вечерта само тренировки. Оттогава не мога да понасям този град. И през 1988 година продължих работата в залата, но няколко пъти “забягвах”. Прибирах се в Пловдив,
наяждах се
до насита
и след 2-3 дни се обаждах на Робева: Може ли да се върна. И тя винаги ме приемаше. Сигурно се е надявала, че ще ми дойде акълът в главата.
През 1989 година за първи път издържах подготвителния период за световното в Сараево. На контролното състезание, на което трябваше да се определят кои ще представят България, изиграх страхотно съчетание с топка. Доволна, отивам към Нешка, а тя ми вика: Събирай си багажа. Бойкотирахме турнира. Цялата публика си тръгна с нас. Точно тогава течеше скандалът във федерацията с Робева и Бианка Панова. Бианка беше се прехвърлила в “Славия”. Федерацията стоеше зад техния гръб. Вечерта по телевизията чух, че с Адриана Дунавска, Юлия Байчева сме наказани с мъмрене. Обявиха и състава за световното. Те двете бяха включени, но не и аз. Все пак само на мен Нешка Робева се водеше лична треньорка. А заедно с Бианка имах най-високата оценка на контролното. Бях във върхова форма и имах най-добрия шанс, но явно не ми е било писано. Не само труд и талант са необходими, а и пръстът на съдбата, коментира Боряна липсата в колекцията є от медали на призове от европейско и световно. Може би обезкуражена след случилото се, пловдивчанката започва да пълнее. Кантарът показва 58 килограма (в момента е 50). А и Нешка не е постоянно в залата, поради депутатските си ангажименти. Но един ден все пак научава точното тегло на фаворитката си и буквално и казва да си хваща влака. В Пловдив, доволна, Боряна съобщава на майка си: -Този път тя ме изгони.
Първо става
сервитьорка в
ресторант “Чучура”. Въпреки че майка є е собственикът, работи толкова много, че възвръща старото си тегло. Омъжва се и през 1993 година ражда момиченце. Но все гимнастиката є е в главата. Само нея сънува. Например, че прави пируети без да спре. Затова въпреки 24-те си години (пре-пределна възраст за състезателка), а още повече и с 3-годишна щерка, започва да тренира в Пловдив. И има смелостта да помоли Нешка за още един шанс. Получава го. В края на 1996 година печели купата на ЮАР. С Юлия Байчева, която є става треньорка, са на една възраст и хората се питали коя е състезателката.
Моден фотограф я харесва и я кани в Йоханесбург за няколко сеанса с бански костюми на световни моделиери. На следващата година вече е републиканска шампионка.
В историята
на художествената гимнастика
няма такъв прецедент ­ “не млада” и раждала състезателка да е на върха. За първи път в кариерата си играе и на европейско, и на световно. На втория турнир става 6-а на обръч. И тук е свидетел как предварително съдиите уговарят отборното и индивидуалното класиране. След световното в Берлин, на 25 години, се отказва от състезанията. Но не и от спорта. Става треньор в “Тракия елит” на стадион “Ботев”. Нейната възпитаничка Весела Иванова печели бронзов медал с ансамбъла на европейско първенство. Когато Нешка преди 1 година є предлага да смени солистката от “Два свята”, контузила гърба си, приема без колебания. Титулярката обаче оздравява бързо и тя влиза в партията на друго момиче. Във втория спектакъл “Орисия” главната роля е за Боряна. Преди месец трупата откри дните на Европа в Рим, преди дни се върнаха от Сингапур. На третото им представление там, в огромен театър, лично президентът на азиатската държава дошъл да ги аплодира.
Репетираме в София по 4-6 часа, разказва Боряна.
Стигали сме и до 12 часа при подготовката на “Орисия”. Няма друг начин, за да станат както трябва нещата. До ноември, когато ще представим “Орисия” в Русия, програмата ми е една и съща. След тренировки в София излизам с приятеля ми или с колеги на ресторант. Дойда ли си в Пловдив, стартирам вечерта от “Папараци” и в ранни зори докупонясвам в “Калигула”. Не ям, отговаря кратко Боряна на въпроса как поддържа перфектната си фигура. Само вечер по една салата със 100 грама ракия. И понякога шоколад. Гимнастичката съветва жените повече да спортуват. А и сега е лято и всяка може да се възползва от слънчевите лъчи за сваляне на килограми.
Автор: Катя Стайкова

Предаването с Боряна Гинева от 2011 г. ( с Нешка Робева)
http://www.youtube.com/watch?v=NDrQCzx5XYQ

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Re: Боряна Гинева (България)

Мнениеот pla » Нед Фев 03, 2013 6:44 pm

Не знам дали съм ви казвала, но когато завърших гимназия- 1998г, тогава времената бяха още много тежки. Аз от 1996г винаги работех да помагам на родителите си, през ваканции, през училищните месеци.. постоянно. Та, като завърших, защото нямахме средства да ходя на подготвителни курсове за влизане в университета сама трябваше да си ги набавя и започнах да работя в заведението на Боряна Гинева. Тя и сестра ѝ, бяха получили по едно заведение в центъра на Пловдив (на Джумаята). Преди това бях виждала Боряна рядко, а и беше по-малка.

Като влезнах в заведението и я видях, не мога да ви опиша що за жена е. Невероятна! Не е просто красива, с много екзотична красота, не само има великолепно тяло разбира се, но има излъчване на кралица. Но не арогантна кралица, а усмихната. Тогава бях на 17-18г и много впечатлителна. Тя е жена, която определено може да служи за модел на всяко младо момиче за стойка, излъчване, женственост и поддържане.

За жалост, по независещи нито от мен, нито от нея остоятелства трябваше да се махна след 2-3 месеца и после започнах да работя в информатиката. Но тази жена ме беше впечатлила страшно много и все още като се сетя за нея изпитвам същото. Не знам дали може да има покрай нея и един мъж, който да не се влюби веднагически :lol:
pla
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот аврора » Нед Яну 04, 2015 9:12 pm

В края на миналата година Боряна е станала баба! Честито! :0895:

Изображение

Най-елегантаная баба на 2015 г.!

Изображение

С по-малката си дъщеричка

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Яну 04, 2015 9:17 pm

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот Майски » Нед Яну 04, 2015 9:40 pm

Да са живи и здрави и тя, и внучето.
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот аврора » Нед Сеп 06, 2015 12:41 pm

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Сеп 06, 2015 12:46 pm

http://clubz.bg/13554-tq_ne_stana_misis_baba

Изображение

Конкурсите за хубост у нас явно са абонирани за това да не минават без долнопробни, но за сметка на това твърде звучни скандали!

Упражнението се повтаря и потретва при всяка следваща надпревара. И сега така, въпреки че този път ябълката на раздора не е приз за мис, бюст, дупе и някакво друго "съществено" достойнство, а надпревара, в която по презумпция не би следвало да привлича кой знае колко мераклийки за наградата... Която е "Мисис Баба"!

По повод на конкурса светският журналист Антон Стефанов избухна във фейсбук:

Снощи бях на конкурса "Мисис Баба". Винаги съм се забавлявал много на това събитие, тъй като дамите, освен че дефилират, показват и различни свои таланти и умения. Така беше и на тазгодишното издание, но до награждаването. Когато започнаха да обявяват призьорките моят гняв стигна девета степен земетресение по скалата на Рихтер. Гледах и не можех да повярвам на очите си! На ушите си също! Тази, която заслужаваше да е победителка, не получи корона. Ще кажете, какво пък толкова?! Това се случва на всички конкурси. Този път обаче беше брутално. 42-годишната "баба" Боряна Гинева - бивша гимнастичка на Нешка, а сега участник в спектаклите на треньорката, смая всички с перфектна визия и с зашеметяваща композиция, но...не взе корона! Наградени бяха други. Това породи сериозни съмнения за нещо нагласено, или пък може би платено... Във всички случаи беше нечестно!

Затова от този момент списание LOVE style спира да отразява конкурсите, организирани от Меги Савова, тъй като имаме съмнения за тяхната обективност.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Сеп 06, 2015 12:52 pm

"Мисис Баба" от Пловдив е огнена прима в шоуто на Нешка

Осем часа танци на ден, малко коремни преси и лицеви опори. Така поддържа фигурата си пловдивската претендентка за короната „Мисис Баба” Боряна Гинева, видя екипът на вестник "Марица". Конкурсът, организиран от Меги Савова, е на 21 януари. Той се провежда за 6 път, като за четвърти е с международно участие. Тази година в него ще вземат участие 20 дами, които имат внучета.

Репортерите на "Марица" се увериха, че Боряна определено не прилича на 42-годишна дама, на колкото всъщност е. И със сигурност никой не би предположил, че има внуче. С усмивка споделя, че и тя самата не се възприема като баба. Просто родила голямата си дъщеря съвсем млада, на 21 години. А преди месец на същата възраст тя я дарила с малкия юнак Тервел. Има и още една дъщеря на 9 години. „Не спазвам диети, но се съобразявам какво ям. И се качвам на кантара всеки ден. Ако кача 200 грама, изпитвам ужас”, признава пловдивчанката, висока 166 см и тежаща 51 килограма.

Сериозното физическо натоварване е свързано с работата, обясни грацията пред репортер на "Марица". От 2002 г. е в трупата на Нешка Робева, където е прима и изпълнява едни от най-трудните роли. Преди това е гимнастичка при легендата. През 1997 г. играе на Световното първенство по художествена гимнастика в Берлин и става 6-та на обръч. „Явно такава ми е орисията - да съм с Нешка цял живот”, споделя дамата.

В „Мисис Баба” пък решила да участва за самочувствие. Случайно разбрала за конкурса от социалната мрежа Фейсбук. Изчакала внучето да се роди и се записала. Спомня си, че като 16-годишна девойка правила опит да се яви на конкурс за красота в Пловдив, но признава, че не си спомня подробности от тогава. „Имах проблеми с килограмите. Бях гимнастичка, но дебела. И нищо не стана”, признава Боряна. Сега обаче е твърдо решена да спечели. Надпреварата ще е в три кръга. В първия претендентките ще трябва да разкажат за себе си. След това ще покажат таланта си, като, естествено, нашата представителка ще танцува. В последния кръг ще впечатляват журито в официално облекло.

За разлика от повечето „традиционни” баби Гинева не се бърка в семейството на дъщеря си и не дава съвети за отглеждането на бебока. „Тъй като зет ми е боксьор и замина на лагер, една седмица ще ходя да помагам. Но гледам да не досаждам. Ако ме питат за съвет, казвам. Иначе - не”, обяснява тя.

Пловдивчанката откровено признава, че се страхува от старостта. Ужасява се от всяка бръчица по лицето си. Знае, че не може да остане вечно на сцената, затова обмисля да стане треньор по художествена гимнастика. „В последните няколко години има огромен интерес у дечицата към този спорт. Тази година, като имаме и световни шампионки, е допълнителен стимул за децата. Има много талантливи млади гимнастички и се надявам България пак да е на върха”, споделя Боряна.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Чет Дек 29, 2016 10:44 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор