Жулиета Канталупи (Италия)

Жулиета Канталупи (Италия)

Мнениеот аврора » Сря Яну 01, 2014 9:58 pm

Изображение

Жулиета Канталупи е родена на 24 януари 1985 г. в Комо (Италия). Майка й е световна шампионка българка Кристина Гюрова, а баба й е Жулиета Шишманова, прочутата българска треньорка. От 1989 г. Жулиета е в Италианския НО, 7-кратна победителка на Италианското първенство, участничка на Европейски и Световни шампионати, участва в ОИ-2012 г. в Лондон.

http://www.youtube.com/watch?v=hx5lD-3Lt2M
http://www.youtube.com/watch?v=fUbhKMX38N0

Статията от 2009 г. http://wordgym.no.comunidades.net/index ... 4605063_09
When did you start practicing rhythmic gymnastics? For what club?

I began training “seriously” when I was 7 years old... by then, my mother was teacher at the Sport Life Ascoli Piceno. I started competing when I was 8 years old, for C.B.C. Giulianova.

Classical question: did your parents push you into practicing this sport or was it a free choice of yours?

Let’s say that carrying my grandmother’s name (Julieta Sishimanova, editor’s note), who basically founded rhythmic gymnastics in Bulgaria, had its own importance. If you go on adding that my mother was a world champion...With such a family, my blood could only bear the will of practicing and loving this sport.

While other girls played with dolls, I played with... clubs...

How many hours did you train at the beginning? How went the escalation during the last years? And now?

I don’t remember at the beginning, ‘cause I went to the gym with my mother and I left only when she brought me home, and so... I have no idea.

When I was 12 years old and I went in Bulgaria, I could even train for 10 hours in a day, especially with Neshka Robeva (who trained, amongst the others, Popola, Ignatova, Ralenkova, Alexandrova... Editor’s note). Usually I had to perform 8 right performances for every apparatus, so I did at least 15 of them...

Before the Mini-Olympics at Moscow (1998), it also happened to me to end around midnight: that day I performed 30 performances for every apparatus!

Talking about performances, my record was right before the Adriatic Tournament, on 1997, when I was trained by my mother and I did 50 performances with the ball and 66 with the hoop!

Now I usually train for 5 or 6 hours in a day, but I go up to 7/8 hour while I’m arranging an important competition like European Championships or World Championships.

What was the thing you liked the least in this sport? Even now? Which one is the most tiresome, for you?

Well, I must admit I don’t know, maybe when I was a little girl I didn’t like practising dance, like probably any little girl does.

On the contrary, now I really like practising dance and there is no more something I don’t like or I find the most tiresome.

Rhythmic gymnastic is a very complex sport, and you must exert yourself really much, if you want to get to your aims.

Which was, up until now, your most satisfying result? And why?

There are many I’m satisfied of, among which the clubs final at the Corbeil Essones Tournament (2008), the two finals at Duisburg (2005), the recent victory at Prato (2008).

I also have a nice memory of 1998, the year I became both Italian and Bulgarian junior champion, at the same time, in front of Simona Peycheva, too!

When you were a child, have you ever thought you could become a sport champion?

No! Why? Am I a champion? This was my dream, when I was a child, together with becoming an actress... dream I haven’t given up, yet.

I hoped I could get until here and I still want to get better: I got one final, thence I can hope for more of them!

Which is your favourite apparatus?

I don’t have a favourite apparatus... I like them all. The important thing is not getting fed up with the exercise!

Do you take part in choosing the music? And leotards?

As for choosing the music, yes, ‘cause it’s very difficult to interpret music at your best, if you don’t really feel it inside of you.

As for the leotards, on the contrary, I usually choose amongst the suggested patterns.

When I was a child, I bought my leotards in Bulgaria; then, from 2003 up until now, I have the most part of them done at Brescia, while I have the others done at Fabriano, by other gymnasts’ mothers.

I’d take the opportunity for thanking all the people who make my leotards.

Do you have any particular ritual, or a lucky charm, before a competition?

Usually I cross myself and I kiss the apparatus before entering the floor. As a lucky charm, I have some holy water, blessed in Bulgaria, a little magnetic penguin, and a felt cat.

And this year my uncle gave me a pebble from the place where my grandmother plane crashed: it’s strange, I know, but it’s the only thing I have about her. (Julieta Sishimanova died in a plane crash, while she was going to a competition in Poland in 1978. Together with her, two gymnasts, a judge and a pianist also died. Editor’s note)

Besides, if I get a present before a competition, I bring it with me; for example, at the European Championships I got a t-shirt and a felt sheep from two dear friends and a key-ring shaped like a J with Swarowsky from one of my gymnasts.

What are your next aims?

For the next year I basically have three of them:

To win another Italian Championship;

To earn a place for the next European Championships;

And, of course, to take part in my 4th World Championships.

How is your relation with your mother, who is also your trainer?

It’s a very complicated one, the problem is we both are quite stubborn, ambitious, and I’m also a fussy perfectionist, even more than her. So, when we got stuck in a discussion where no one gives up, it’s a real problem. But, after all, without her I wouldn’t even be born. J

She is a great trainer, very talented, not always respected as much as she’d deserve; she brought in Italy a kind of gymnastics that was performed only in Bulgaria before.

Apart from sport, you’ll surely have other commitments and interests...

Yes, I really love cinema!!! At home I have all the collections of X-Files, C.S.I., Buffy, Angel.

I’d also like to read and to write, during the last months I often surf the Net (before I hadn’t a connection).

What did you study and what are you doing now?

I went to a sports High-School at Sofia, in Bulgaria, and the 1st year of Motor Sciences at the University; maybe I’ll start again with the university, this year. I’d also like to study at a drama school

Who is your favourite singer or group? And actor?

Well, I listen almost to everything; as for the actor, there are too may of them. I grew as a child with David Duchovny and Gillian Anderson (X-Files); as a teenager with Sarah Michelle Gellar and David Boreanaz (Buffy the Vampire Slayer). During the last years I found William Petersen and Jorja Fox (C.S.I.), but there are many others, like Heath Ledger, who recently died.

While you’re travelling around the world, are you interested in the cities where you are competing and can you sightsee them?

Yes, I really like to go sightseeing the cities, but the problem is I often have no time or chances or means for doing it... but for sure we sightsee really well all of the indoor stadiums.

Which was your most interesting sport trip?

I think Almeria 2005, it as really nice.

Do you manage to have extra-sport contacts with some of your foreign rivals? And with the Italian ones?

Yes sure, with all the Bulgarians. Amongst Italians, I’m a good friend with Lalla (...), Romy (Laurito), Bea (Zancanaro), Paola (Bianchetti), Sara (Menassi), Matilde (Spinelli), Susanna (Marchesi), apart from all the athletes of Italian team and of course Cri, Micky, Giò, Ale and Evy, from my own club.

Изображение

Статията от 2013 г. http://www.ilrestodelcarlino.it/ancona/ ... gare.shtml

La 28enne fabrianese d'adozione ha disputato proprio a Fabriano l'ultima sfida della sua carriera. E' l'unica ad aver vinto per sette volte il titolo tricolore. Ora un futuro da allenatrice
Fabriano, 3 dicembre 2013 - APPLAUSI, fiori e qualche lacrima per l'addio alle gare di Julieta Cantaluppi. Tante emozioni tutte in una volta per la 28enne fabrianese d'adozione che sabato sera ha disputato proprio a Fabriano l'ultima gara della sua splendida carriera agonistica, entrando nella storia come unica atleta della ginnastica ritmica nazionale ad aver vinto per ben sette volte il titolo tricolore. Julieta, tra l'altro, ha guidato le compagne di squadra della Carifabriano al prestigioso terzo posto nel campionato nazionale a squadre proprio nella finale di sabato al PalaGuerrieri prima di festeggiare con sindaco, dirigenti federali e tutti coloro che l'hanno accompagnata nella sua ventennale carriera.

“Quella di lasciare – sostiene l'unica italiana individualista delle ritmica alle Olimpiadi di Londra 2012 - è una decisione presa insieme a mia mamma che è anche la mia allenatrice. A 28 anni per il mio sport si è decisamente in là con l'età, del resto ormai da tempo ero una delle più 'over' nelle varie competizioni nazionali e internazionali. Ma ciò non toglie che queste ore le sto vivendo con un filo di tristezza”.

Vuole dire che rimpiangerà diete perenni e dieci ore di allenamento al giorno?
“Per me non sono stati sacrifici. Sapevo ciò che era necessario per arrivare a certi livelli e l'ho fatto. Mi mancherà non potermi più confrontare con le altre, ma al tempo stesso sono pronta a metterci tutta la passione che serve nel ruolo di istruttrice”.

Come sarà il suo futuro da allenatrice?
“Impegnativo e stressante, ma spero anche appagante. Ormai sono otto anni che, seppur part time, ho iniziato ad allenare le più giovani della nostra società. Ora lo farò a tempo pieno e con tanta determinazione”.

Insomma, resterà a Fabriano ancora a lungo?
“Qui c'è una società professionale e strutturata benissimo. Seguirò tante ragazze che possono emergere e mi sento pronta per fornire il mio contributo. Farlo nella città che ormai è la mia a tutti gli effetti può essere solo un vantaggio”.

(Жулиета съобщава, че прекъсва кариерата си и ще работи в своя клуб като треньорка).

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Re: Жулиета Канталупи (Италия)

Мнениеот аврора » Съб Ное 15, 2014 1:23 pm

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4427163
Жулиета Канталупи, седемкратна шампионка на Италия по художествена гимнастика: Готвя момичета за европейски и световни шампионки

Изображение

Жулиета Канталупи е най-успешната индивидуална състезателка по художествена гимнастика в Италия за всички времена – тя е била седем пъти абсолютна национална шампионка в периода 2005-2012 г. Само през 2006 г. не участва заради контузия.

На олимпиадата в Лондон през 2012 г. се класира 16-а.

Жулиета носи гимнастическия ген в кръвта си – тя е внучка на именитата българска треньорка Жулиета Шишманова, която поставя началото на златната българска гимнастика. Нейни възпитанички са Нешка Робева и Мария Гигова. През 1978 г. Шишманова загива в самолетна катастрофа.

Майка на Жулиета Канталупи е Кристина Гюрова, световна шампионка на въже от Лондон' 79.

Жулиета Канталупи се ражда в град Комо, Северна Италия, на 24 януари 1985 г. Съвсем естествено тръгва още от малка по следите на баба си и майка си в залата. Заедно с майка си, която е нейна треньорка до края на спортната ѝ кариера, обикаля няколко клуба, за да спре в този на град Фабриано, област Марке. От дълги години Жулиета е и треньорка на малки гимнастички в него.

Преди година Жулиета постави край на спортната си кариера, за да се отдаде изцяло на треньорската професия.

- Жулиета, къде сте в момента и как се чувствате една година след прекратяването на активната ви състезателна дейност?

- Намирате ме в Сицилия – тук работя с малките момичета, които тренирам и с които сме на лагер за няколко дни. Иначе живея с майка ми във Фабриано. Работим заедно 24 часа в залата. Току-що мина контролното за девойки ансамбъл за следващото световно първенство, ние ще го подготвяме. Това е най-важното, което правим в момента. Общо в залата подготвяме 15 деца.

- Значи вие заедно с майка ви подготвяте гимнастичките?

- Да, но има някои деца, които подготвям аз самата още от малки, така че си ги гледам аз. Иначе съчетанието на ансамбъла – да, кажем, че го направих аз.
- А тренирате ли и индивидуални състезателки?

- Да, имам една състезателка, която влезе на два финала на европейско и световно миналата година, сега трябва да премине при жените.

- Мъчно ли ви е, че вече не се състезавате?

- Много. Много! Аз по принцип живеех, за да изляза на гимнастическия терен. За мен тренировката беше истинско удоволствие. При децата сега това по-трудно се среща, по-тежко им е. За мен беше прекрасно да тренирам, да се боря със себе си, да се готвя за състезания.

Когато се отказах от гимнастиката, като че ли светът рухна в известен смисъл ... Де факто аз съм треньорка от поне 10 години. Всъщност преди правех и едното, и другото, докато последната година увеличих работата с момичетата. Но как да кажа... Животът ми се промени тотално след прекратяването на състезателната дейност...

- Първия месец след прекратяването какво правихте – хвърлихте се директно в работата или се посветихте на неща, за които сте нямала време преди?

- Просто продължих да работя с децата, не съм правила други неща.

- Нека се върнем към корените ви. Родена сте през 1985 г. в северния град Комо... Но как майка ви среща баща ви?

- Не познавам нещата в детайли, но знам, че са се запознали в Несебър, където баща ми е прекарвал ваканцията си. Те са се срещнали на морето. Майка ми е търсила един по-добър мъж след разочарованията си с ватерполисти. Така тя си казала, че следващият добър мъж, когото срещне, ще стане неин съпруг!

Среща баща ми -италианец, след това се омъжва за него и се мести в Комо.
След като идва в Италия, тя вече се била отказала от активна състезателна дейност, така че започва работа като треньорка по художествена гимнастика. Благодарение на нея местният клуб в Комо става много силен. След това обаче майка ми и баща ми се разделят. Майка ми се мести в град Асколи. Започва работа в местния клуб, където тренира и италианската републиканска шампионка. И там обаче се появиха някои проблеми с клуба, заради което се преместихме съвсем наблизо – в Джулианова, област Абруцо. Именно там станах за пръв път републиканска шампионка на 11 г. Клубът обаче след това реши, че иска да работи само за да печели пари. Заради това и майка ми реши, че ще се върнем в България, за да работи там, а аз да мога да играя.

- В “Левски” ли отидохте?

- Първоначално отидохме в ЦСКА, защото все пак майка ми е била гимнастичка на този клуб, но залата и обстоятелствата не бяха такива, каквито искахме, и затова отидохме в “Левски” при Нешка Робева.

Нешка си е Нешка!
Останах няколко години при нея, до 17-годишна възраст. В България беше станало тежко – счупих си крака на турнира “Жулиета Шишманова”, изкарах лош двегодишен период, на всичкото отгоре бях и напълняла и затова с майка ми решихме да се върнем в Италия. Във Фабриано предложиха на майка ми да стане треньорка на клуба и тя се съгласи. Една година идвах тук само за състезания, но след като завърших спортното училище в България, се върнахме окончателно в Италия. Направих всичко възможно, за да вляза отново във форма, така че на 18 години ме пуснаха да играя на световно.

- Във Фабриано има и други български треньорки...

- Да , в момента хореографката ни е българка, имаме и треньорка, която дойде с нас от България – Лора Темелкова, тя работи в курсовете.

- А спомняте ли си как стана първият ви досег до гимнастиката – майка ви ли ви подтикна, или вие самата решихте, гледайки гимнастичките в залата?

- Не знам и аз самата. Открай време съм в залата. Не помня дори как съм казала на майка ми, че искам и аз да се занимавам с гимнастика. Спомням си обаче, че бях вечно в залата и обичах да си играя с уредите.
- За вас гимнастиката винаги удоволствие ли е била? Или е имало и страдания?

- О, да, беше удоволствие. В спорта винаги има тежък и упорит труд - или го приемаш така, или в противен случай не си вършиш работата добре.

- По колко часа сте тренирала?

- И по 10 часа на ден, оставала съм и до полунощ, за да тренирам в залата.

- Фактът, че майка ви е била ваша треньорка, плюс ли беше, или минус за вас самата?

- Не знам. Със сигурност майка ми е помогнала от гледна точка на това, че всяка майка дава винаги всичко за дъщеря си. Плюс това тя ме разбираше напълно, бяхме винаги на една и съща вълна, въпреки че се и карахме.

- Вие като треньорка по-добра ли сте от майка ви?

- Не мисля, че съм по-добра от нея, въпреки че тя ми казва, че имам талант. А аз ѝ вярвам. Никога не ме е лъгала, казвала ми е винаги как стоят нещата в действителност и когато се е налагало, за да се справя с определени трудности. Мисля, че моят талант е в това, че умея да се уча.
- Кои според вас са положителните и отрицателните черти в характера ви, които са ви помагали и спъвали в спорта?

- Много съм докачлива – това е мой дефект. Когато ми направят например забележка за дадено съчетание, в първия момент се засягам. След 2 минути обаче вече започвам да си мисля как мога да се подобря. За положителните черти – това, което ми е помогнало да печеля, е, че никога не съм се отказвала, че съм волева и упорита.

за европейски и

- Познавате и българската, и италианската система на художествената гимнастика, как ги преценявате? Коя функционира по-добре?

- В Италия има безкрайно много хубави деца, ама наистина страшно много... Има със сигурност много клубове и много повече момичета, които се занимават с гимнастика, но освен това съществува и европейски манталитет в правенето на гимнастиката. Тук е трудно да намериш деца, които да не искат да ходят на училище, защото искат да тренират в залата. В България пък това е нормално. Но е ясно, че нещата се и променят... Аз лично се чувствам български тип гимнастичка, въпреки че обожавам Италия и като чуя италианския химн, сърцето ми започва да тупти от вълнение. Но и аз самата не мога да се определя. Кръстоските май са най-доброто нещо.

- Какви са отношенията ви с българските гимнастички и треньорки днес?

- О, разбирам се прекрасно с всички. Има и много български треньорки в Италия. Ивелина Талева в Сполето например.

- Вие не сте имала щастието да познавате именитата си баба Жулиета Шишманова, но сте участвала в турнира с нейното име... Какви чувства изпитва човек в подобна ситуация?

- За мен е огромно щастие и чест да бъда внучка на Жулиета Шишманова. Мисля, че гимнастиката е в кръвта ми, не знам как точно да го обясня... Всеки път, когато съм била в Бургас на турнира, е било страхотна емоция, защото се чувстваш наистина особен и специален човек.

– състезаваш се в турнир на името на баба ти! Когато го спечелих, беше наистина прекрасно! Спомням си обаче и как точно в деня на финала почина другата ми баба...

- Бях чела, че и до днес се страхувате да летите със самолет заради самолетната катастрофа, при която навремето загива баба ви... Вярно ли е?

- Да, така е. Когато бях малка, не ме беше страх, защото не си давах сметка. Сега обаче трябва да

дишам дълбоко

всеки път, когато летя

Винаги съм напрегната. Да, самолетът е по-сигурен от колата, но аз все си мисля какво си е мислела баба ми в онези секунди... Обхваща ме паника...

- Животът ви е пълен с гимнастика от сутрин до вечер, а за личен живот и други интереси и страсти остава ли време?

- Ако ме питате за момчета и приятели – да, имало е такива в живота ми, но е доста трудно да намериш някого, който да е в състояние да разбере всичко онова, което правиш за спорта. Да кажем, че досега никой не е издържал... Все още няма никого, който да е важен в живота ми. Иначе освен гимнастиката – обичам да ходя на кино, много бих искала да се занимавам и с някой друг спорт, но не знам с какво. Отскоро влязох в един клуб по жонгльорство, това е нещо, което ми харесва, а и ми се отдава работата с уредите, така че един път седмично се занимавам.

- А отношението ви към кухнята и храната какви са? Трудни като на всички гимнастички ли?

- Все още са много трудни, за жалост много съм напълняла през последната година. Обичам много и италианска, и българска кухня. Паста, пица, баница... Аз не готвя много. Майка ми обаче е много добра готвачка, българската кухня като че ли ѝ се отдава по-добре. Прави салата “Снежанка”, която много обичам, мусака, пълнени чушки...

- Кои са любимите ви места за ваканция?

- Открих Сицилия

това лято,

това беше първата ми ваканция там, обиколих доста места и мисля, че в Италия е идеалното място за ваканция. Обичам много и Комо, където съм родена. Като кацна в София пък, си се чувствам у дома. В България като място за ваканция предпочитам Несебър.

- Какво ви предстои през следващите месеци?

- Много сме натоварени, защото сме в серия А и се подготвяме за шампионат, а сме единственият клуб без чужденка.

Искаме да сме

в челната тройка

и да играем за световна шампионка. През януари започват индивидуалните състезания, там също сме доста натоварени. Миналата година малките спечелиха отборното републиканско първенство, така че сега пак трябва да пробваме да го спечелим. Ансамбъла пък го готвим за европейското...

- С майка ви на какъв език си общувате?

- Най-често тя ми говори на български, а аз ѝ отговарям на италиански.

- Познавате ли се със световната шампионка по спортна гимнастика Ванеса Ферари, чиято майка също е българка?

- Да, познаваме се, срещаме се по шампионати и говорим на български. На олимпиадата в Лондон през 2012 г. например живяхме в един апартамент.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Авг 16, 2015 8:44 pm

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пон Фев 22, 2016 12:53 am

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Вто Фев 23, 2016 10:10 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Юли 10, 2016 10:32 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Сря Мар 08, 2017 10:05 pm

http://www.centropagina.it/crediamo-in-noi-stesse/

«Crediamo in noi stesse»

Изображение

FABRIANO – Per l’8 marzo abbiano deciso di proporvi otto interviste ad altrettante donne fabrianesi. No vi sveleremo i loro nomi, ma solo che potrete leggere le interviste – due al giorno, una la mattina e l’altra di pomeriggio – da oggi e fino a mercoledì.
Julieta Cantaluppi ha da poco lasciato l’attività agonistica. Ma ciascun italiano, oltre che fabrianese, si ricorda ancora la sua grazia e le sue spiccate doti di ginnasta che l’hanno portata a essere l’unica ad aver vinto ben sette titoli nazionali italiani di ginnastica ritmica. Ad arricchire il suo prestigioso palmaires il 16º posto alle Olimpiadi di Londra nel 2012 e la partecipazione a sei edizioni dei Mondiali, portando sempre in alto il vessillo della S.G. Fabriano.

Julieta, ci dica le tre donne che sono un esempio per lei?
«Le tre donne esempio per me sono mia mamma, atleta bulgara Kristina Ghiurova, perché è una persona che riesce sempre e comunque ad andare per la sua strada. La rispetto molto perché è tanto forte, mi ha trasmesso i principi dell’onesta del rispetto del lavoro e dell’impegno. Tutti valori che, al giorno d’oggi si stanno un po’ perdendo. La seconda donna che è stata un grande esempio per me è mia nonna Julieta, che purtroppo non ho mai conosciuto, ma che ugualmente ha influenzato tanto la mia vita, a partire da mio nome che è uguale al suo, passando poi per il suo lavoro e la sua passione che ora sono le mie. È stata un personaggio molto importante nel mondo della ginnastica ed era una persona tutta d’un pezzo, unica e quindi per me un esempio. Infine, la terza donna, è nell’ambito del mio lavoro, ma preferisco non dire il nome. Si tratta, comunque, di una persona che stimo molto, per me un esempio perché non conosco un altra persona tanto onesta e incorruttibile. Al mondo ci vorrebbero più persone così».

L’essere donna a Fabriano e in Italia, è facile o complicato?
«Per me è un orgoglio essere donna. Esistono ancora tante discriminazioni a livello lavorativo e a livello emotivo ed umano, ma spero che si stia progredendo verso una società che forse un giorno metterà a pari i valori di una donna con quelli di uomo. Ma chissà quando in effetti sarà realmente così. Forza alle donne!».

In che occasione si è sentita discriminata nel suo ambito?
«Discriminata nel mio lavoro per fortuna non è mai stato possibile. Invece mi è capitato quando ero più piccola di essere trattata in malo modo proprio per via dell’essere una ragazza. Mi ricordo che c’erano alcuni ragazzi che per loro era fondamentale far vedere la loro forza discriminandomi. Per fortuna sono cresciuta con dei sani valori e principi. E sono orgogliosa di far parte del cosiddetto sesso debole che, a mio giudizio, è tutt’altro che debole. Discriminare è una tra le cose più brutte di cui siamo purtroppo capaci».

Esiste la solidarietà fra le donne? È vero che il peggior nemico delle donne sono le donne?
«La solidarietà tra donne esiste, sicuramente. Però il problema è che facilmente si sparla, facilmente le donne sono invidiose. Ma è anche facile che un uomo usi violenza su una donna. Quindi le donne hanno i loro difetti, ma se vogliono possono aiutarsi veramente. Io ci credo, ma soprattutto credo e spero nella solidarietà tra gli esseri umani».

Un messaggio alle donne del futuro?
«Il mio messaggio vorrei fosse un messaggio innanzitutto di pace e di forza. Abbiamo bisogno di più rispetto per l’essere umano in generale. E per le donne dobbiamo credere di più in noi stesse e aiutarci a vicenda, aiutare il prossimo. Usiamo la nostra sensibilità».
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пон Май 08, 2017 1:33 am

София 2017

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пон Май 22, 2017 1:19 am

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Съб Окт 07, 2017 9:23 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Сря Ное 01, 2017 12:00 am

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пет Фев 09, 2018 4:46 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот attention » Пет Мар 16, 2018 6:25 pm

https://www.btv.bg/video/shows/btv-repo ... ebeto.html

40 години мистерия.... светла им памет на всички! :(
“Every cobbler must stick to his last"
Жаба, жабурана, сто мушици хвана, бързо на брега ги струпа, сготви вкусна супа.........
Аватар
attention
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот аврора » Вто Апр 03, 2018 11:20 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор