Жулиета Канталупи (Италия)

Re: Жулиета Канталупи (Италия)

Мнениеот аврора » Чет Юли 14, 2022 9:06 pm

https://bnr.bg/post/101667380

Внучката на Жулиета Шишманова: Ако баба ми беше жива, аз щях да съм в България

Изображение

„Много бих искала баба ми да бъде тук. Много бих искала, защото съм сигурна, че щеше да бъде много щастлива. Истината е, че ако тя беше тук, живота ми нямаше да е такъв, 100 процента аз щях да съм още в България. Много се радвам, че успявам да правя нещо, защото нейното име си заслужава“, това заяви през сълзи специално за БНР една от най-добрата треньорки в Италия – Жулиета Канталупи. Наставничката, която изведе до редица титли и отличия талантливите София Рафаели и Милена Балдасари е внучка на легендата в художествената ни гимнастика Жулиета Шишманова и дъщеря на друго голямо име в този спорт – Кристина Гюрова.

Изображение

„Като гимнастичка името Жулиета малко ми тежеше, в началото. После разбрах, че това е чест и съм много горда, че съм кръстена на нея. Като треньор името й хем тежи, хем не тежи. Тя беше много силна жена. Всички много я уважаваха. Усещаше се, когато влизаше в залата. Усещаше се във въздуха. За мен това е голяма гордост. Моята майка и тя е много силна жена. Аз също се опитвам да съм такава. Старая се да не спирам да искам все повече от себе си от хората около мен. Опитвам се като тях да съм добър човек", сподели още Жулиета и добави:

" Баба ми е била велика жена и аз много се радвам, че в България я помнят. Много се надявам турнирът от веригата Гран При да започне да се провежда в Бургас, защото е важно. За мен е важно той да се провежда. Искам да кажа на малките гимнастички в България, които вървят по стъпките на Боряна, Стилияна, София и Милена – първо да са много щастливи, че тренират художествена гимнастика. Много е хубаво да правиш това, което ти харесва. Никога да не се отчайват ако нещо не им провърви. Винаги има следващ път. Всичко ще им е за урок. Да не спират да се боря, но първо трябва да се преборят със себе си“
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пон Сеп 12, 2022 10:44 pm

СП 2022

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Сря Окт 19, 2022 10:12 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пон Дек 12, 2022 9:43 pm

Шоуто на Нешка

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пет Мар 31, 2023 9:45 pm

Световна Купа в София 2023

Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Сря Апр 19, 2023 11:17 pm

Световна Купа в Ташкент 2023

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Съб Май 06, 2023 9:12 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Вто Авг 22, 2023 10:08 pm

СП 2023

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пет Сеп 08, 2023 10:05 pm

https://www.federginnastica.it/news/277 ... HyISrq-i8c

Cantaluppi lascia l'Italia. Tecchi: "Il progetto olimpico di Fabriano va avanti"

Изображение

Il cav. Gherardo Tecchi, a seguito delle notizie trapelate nei giorni scorsi, ha invitato a Fano, nella sua residenza, Julieta Cantaluppi, insieme alla dirigente della Ginnastica Fabriano Maila Morosin, per fare definitivamente chiarezza, in un colloquio amichevole e privato nel quale la tecnica ha comunicato al Presidente, la sua volontà di trasferirsi all’estero. Julieta, convocata dallo stesso Tecchi in Nazionale, a Valencia, dopo aver conquistato per la Federazione la seconda carta olimpica individuale, il massimo ottenibile in base ai posti per paese riconosciuti dal Cio, ed aver contribuito così a staccare il biglietto per Parigi con due atlete allenate nella stessa società, come mai avvenuto in precedenza, ha scelto di andare altrove e il numero uno della ginnastica italiana, direttore tecnico ad interim della sezione, non ha potuto che prendere atto dell’irrevocabilità della sua decisione.

“Fabriano resterà per sempre casa mia – ha confessato Cantaluppi – Con le ginnaste ho parlato a quattrocchi e quello che ci dovevamo dire ce lo siamo dette tra di noi”. Il Presidente, informato della situazione il Coni in un incontro con Malagò al Foro Italico, è già al lavoro per tutelare le due individualiste, distaccate presso il centro tecnico fabrianese, in preparazione per le Olimpiadi. La poliziotta Sofia Raffaeli è la vicecampionessa del mondo nel concorso generale, al cerchio e alla palla, leader del circuito di World Cup, cinque volte iridata nel 2022, oro continentale alla palla e alle clavette. Le manca soltanto il podio dei Giochi, che sarebbe un ulteriore inedito. L'aviere Capo Milena Baldassarri, tredicesima étoile del pianeta, è pronta, dopo il miglior piazzamento della storia federale a Tokyo, a vivere la sua seconda esperienza olimpica, in Francia, tra meno di un anno. La direzione tecnica nazionale, di concerto con la dirigenza societaria, sta valutando una serie di profili di livello internazionale per garantire alle due azzurre la massima serenità sulla Road to Paris 2024.

La stessa Cantaluppi ha suggerito a Tecchi di tenere in considerazione anche le soluzioni interne al club marchigiano. “Claudia Mancinelli l’ho voluta io – aggiunge con orgoglio e convinzione, riferendosi alla tecnica che ha seguito da vicino Raffaeli in occasione degli ultimi mondiali in Spagna e alla quale ha ceduto il posto al kiss and cry - La trovo un’allenatrice molto talentuosa, e spero che riuscirà a dimostrare ciò che io so che è in grado di fare. È un po’ come quando punto su una ginnasta, per me lei è davvero brava. Finora le è mancato soltanto il posto dove esprimersi al meglio”. C’è una missione da compiere, un progetto iniziato proprio da Cantaluppi. E la situazione non riguarda solo la Nazionale, ma anche la società campione d’Italia in carica da sette stagioni consecutive e i Gruppi Sportivi di Aeronautica, al quale la tecnica appartiene da oltre dieci anni, e Fiamme Oro. “A Julieta faccio il mio personale in bocca al lupo e mi auguro che le nostre strade in futuro si possano nuovamente incrociare – ha dichiarato il presidente Tecchi - Per la Federazione la sua partenza è una perdita importante, non lo nascondo, ma sono sicuro che sapremo trovare valide alternative, raggiungendo tutti i nostri obiettivi, che sono molto, ma molto ambiziosi. Fabriano resta un polo d’eccellenza ed è lì che Sofia e Milena continueranno a gareggiare e a preparare le Olimpiadi.”. E Cantaluppi conferma ricordando che “Fabriano non è forte per un solo allenatore, ma per tutto ciò che c’è intorno”.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Сря Апр 03, 2024 11:03 pm

International Tournament Sofia Cup 04-07.04.2024
by Anna Nedkova

МТ "София къп" - подиум тренировка

Изображение
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Пон Апр 08, 2024 2:00 pm

Жулиета Канталупи: В Израел ми дадоха свобода и възможност да работя в екип, там израснах
https://bnr.bg/post/101973402?fbclid=Iw ... Mt3Ff5L2NS
публикувано на 07.04.24 в 07:00

Изображение

Тя е една от най-талантливите треньорки в съвременната художествена гимнастика. Талантът е закодиран в ДНК-то й, защото е внучка жената, която промени представите за този спорт не само в България, но и по света – легендата Жулиета Шишманова. Става въпрос за Жулиета Канталупи.

Дъщерята на Кристина Гюрова, също като баба си промени представите за художествената гимнастика, но в Италия. Тя изведе София Рафаели до световната титла в индивидуалното, а заедно с Милена Балдасари и до отборното злато на първенството на планетата в София.

От около половин година Жулиета вече не е част от италианската гимнастика. След 12 години работа на Апенините по обективни и субективни причини тя взе решение да напусне и след известно обмисляне прие предложението да стане част от щаба на националния отбор на Израел.

„Много съм доволна от мястото, което избрах. Работата е много интересна, защото работим в екип. Това е нещо различно за мен и ме стимулира страшно много. Децата са прекрасни, а колежките ми са много добри. Много е различна работата ми в Израел в сравнение с Италия. В Италия работих в моя клуб заедно с майка ми, а сега работя с националния отбор на Израел. Всичко е различно. Имаме главен треньор – Айлет Зусман, която е много талантлива. Тя подкрепя всяка една от нас, обсъждаме как да работим, но все пак крайните решения са нейни. Тя знае най-добре какво е най-добро за гимнастичките, които представят страната на големи форуми“, това сподели специално за БНР Жулиета Канталупи в първото си интервю след най-голямата промяна в професионалната й кариера.

„В Израел ми дадоха свобода и ми помогнаха да порасна. Сега виждам много повече неща, които преди не съм могла да видя. Научих много. След като реших да напусна Италия, имах много предложения. От една страна ми беше трудно да взема решение, но от друга се почувствах много добре. Имах предложение да работя и в България. Всъщност трябваше да избирам между България и Израел, но аз исках да променя всичко. Да, най-голямото предизвикателство беше различния начин на работа. Знам как се работи в България, но не знаех нищо за това как се работи в Израел. И избрах по –голямото предизвикателство - да работя по нов начин. Взех решението сама и след това казах на майка ми. Бях решила да напусна Италия преди световното първенство във Валенсия. Италианската федерация знаеше, че състезанието в Испания ще е последното ми под италиански флаг. Просто във Валенсия всички разбраха, че напускам и започнах да получавам предложения за работа“, допълни талантливата треньорка.

Ето как коментира тя ситуацията в Израел и дали има притеснения по отношение са сигурността си заради войната в Ивицата Газа.

„Не се притеснявам, но ситуацията е много сложна и опасна. Много е трудно, аз изживявам всичко с тях, защото живеем заедно. Усеща се напрежението. Въобще не е лесно“ , сподели още Жулиета Канталупи.

Още за работата на Жулиета Канталупи в Израел, за това дали осъзнава, че върви по стъпките на легендарната си баба, можете да чуете в звуковия файл.
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Чет Авг 29, 2024 11:16 pm

Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Сря Яну 29, 2025 8:14 pm

24.01.2025

Честит Рожден Ден на Жулиета Канталупи!!!

:3623:

Изображение
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Предишна

Назад към Звезди на ХГ, приключили кариерата си