Имперският руски балет с два спектакъла в София

Модератори: аврора, Sasha, samodiva_yana

Имперският руски балет с два спектакъла в София

Мнениеот Sasha » Сря Дек 17, 2014 1:40 pm

Това си заслужава да се види!

Изображение

След десет години пауза световноизвестната балетна трупа отново ще зарадва българската публика, по покана на “Жокер медиа”.

На 10 февруари в зала 1 на НДК ще бъде представен балета “Лебедово езеро”, а на 11 февруари – емблематичните за трупата постановки “Болеро” и “Кармина Бурана“.

Билетите се пуснати в продажба онлайн в Евентим БГ и на касата на НДК.

Трупата е създадена през 1994 год. по инициатива на Майя Плисецкая. Идеята възниква по време на нейните юбилейни гастроли в Япония по програма на солиста на “Большой театр” Гедиминас Таранда, който сега е художествен ръководител и директор на балета. Името на трупата е реверанс в памет на императорското семейство, което има изключителен принос в развитието на руската култура, в т.ч. в създаването на “Большой” и “Мариинский” театри, където се ражда и израства славата на руския балет.

За годините на своето съществуване Имперският руски балет завоюва любов и признание по целия свят, от Япония, Китай, Австралия и Нова Зеландия през страните на Европа, до Бразилия, Уругвай и САЩ.

С балета си сътрудничат най-големите звезди – Майя Плисецкая, Патрик Дюпон (Парижка опера), Фарух Рузиматов, Диана Вишнева (Мариинский театър), Николай Цискаридзе, Надежда Павлова, Людмила Семеняка, Владимир Малахов и Джулия Кент (Американски балетен театър), Тамие Кусакари (Япония) и много други.

Спектаклите, поставени от Имперския руски балет, са в “Златния фонд” на световното балетно изкуство.
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Re: Имперският руски балет с два спектакъла в София

Мнениеот didona » Сря Дек 17, 2014 3:06 pm

Ооо, да, това трябва да се види! Преди години, даже не помня колко вече - някъде преди Коледа беше и пак в Зала 1, Жокер Медиа бяха организирали 2 представления със солисти на Болшой театър, беше дошла Волочкова, около която тогава имаше някакъв скандал. Бях си купила от най-скъпите билети, за да мога да гледам човешки, но след това си мислех, че тези пари са твърде малко за голямото удоволствие, което получих :D Отсега започвам да събирам в касичката :)
Аз съм Жаба Жабурана
с кожа чиста и опрана,
живея аз в жабурняка,
квака-квака-квака.
Аватар
didona
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Назад към Новини и предстоящи събития