https://novini247.com/novini/malkata-an ... 04367.html
МАЛКАТА АННА НИКОЛ КЛИМЕНТОВА ПРЕДИЗВИКА ЗРИТЕЛСКИЯ ИНТЕРЕС С РОЛЯТА СИ ...
Анна Никол Климентова – малката Сара от сериала Братя“ пред Lupa.bg: Мечтая да свиря на китара и да имам рок група
Малката Анна Никол Климентова провокира зрителския интерес с ролята си на Сара в един от най-гледаните български крими сериали " Братя ". В последния пети сезон на кино лентата, който се излъчва сега, Ани има доста наличие. Тя е и най-малкият артист в известния сериал. Ролята й не е от лесните - нейната героиня Сара се сблъсква с доста сложни житейски обстановки и много постоянно на Ани й се постанова да влиза в облика на капризно и намусено момиченце - нещо, което е много надалеч от същинската Ани.
" Трудно е да разплачеш дете, което е заплашителен майтапчия ", споделиха пред Lupa.bg родителите на Анна Никол. Те са горди, че щерка им се е справила с редица професионални провокации и са признателни, че всички от екипа на " Братя " са приели Ани като равна и са се отнасяли с нея доста сърдечно. " Ани е същински войник. Тя се оправи отлично с ролята си. Държеше се мъжки на фотосите, даже когато снимахме през нощта ", хвалят момиченцето от снимачния екип. Като всяко будно и мъдро дете Ани изигра отлично ролята си не единствено тъй като към този момент е натрупала опит с детски функции, а и тъй като фантазията й е да учи актьорско майсторство и макар нежната си възраст знае, че човек би трябвало да учи добре, да изпитва любознание съм света, да развива фантазията си и да се държи професионално. Все неща, които момиченцето се старее надарено да развива в себе си.
В сериала Сара има мъчно детство - като дребна е изоставена от майка си и е отгледана от баба си в Германия. Героинята на Ани е щерка на Гери (Сара Драгулева) и Радо (Мартин Димитров), които умират при трагични условия. Останала напълно сама на света, Сара е осиновена от един от основните герои и бизнес сътрудник на Радо - Сандо (Алекс Иванов).
За своята възраст Анна Никол Климентова, която сега е в 4 клас, има забележителен опит пред камерата. От 3-годишна взе участие в реклами, шоу излъчвания и има епизодични функции в български и задгранични филми. Ани даде първото си изявление пред Lupa.bg и въпреки към този момент да не се тормози от камерата и фотоапарата, диктофонът се оказа малко стресиращ за момиченцето. Но Ани бързо преодоля първичния уплах и по-късно с ненаситност описа за ролята си, за детските си фантазии, игри и стремежи. През цялото време тя се усмихваше лъчезарно и напълно естествено сподели, че смехът й идва от вътрешната страна.
- Ани, изпълняваш ролята на дребната Сара в сериала „ Братя “. Интересно ли ти е да се снимаш във кино лентата и какво мислиш за момиченцето, което играеш?
- Разбира се, че ми беше забавно. Научих още доста нови неща. Сара е сензитивно и плахо дете, само че от време на време е мощна и смела.
- Ти самата мислиш ли, че си като Сара или пък си по-различна от нея?
- Не съм като нея, само че Сара ми харесва във кино лентата. Аз в живота доста желаех да печеля едно съревнование по художествена гимнастика. Поставих си го за цел и съумях.
- Браво! Тренираш художествена гимнастика?
- Да. Но в този момент около фотосите на сериала не съм ходила на тренировки от много време. Но скоро отново ще потегли. Тренирам без апарат, а другояче желая да упражнявам с топка и с лента.
- Има ли неща у Сара, които примерно не ти харесват и ти беше мъчно да ги изиграеш?
- Не бих заключила учителката си в стаята и не бих й запалила косата, както направи Сара. (смее се)
- Кой ти помагаше да си учиш репликите и беше ли ти комплицирано да учиш думички, които са писани от други хора за теб?
- Никой, сама си ги учих. В предишния сезон ми беше елементарно, а в този момент е по-трудно, тъй като имам повече реплики. Като цяло не ми е мъчно да си изучавам репликите. Всичко е въпрос на организация. А имаше случаи аз да ги депозирам на актьорите.
- Снимаш се с доста известни и надарени актьори. Как те се отнасят към теб, оказват помощ ли ти, сприятели ли се с някои от тях?
- Много добре се отнасят към мен. Всички са странни – те са по-различни хора от другите, които познавам. Чаровни са и ги одобрявам.
Беше ми доста прелестно, че се срещнах и се снимах с Мартин Димитров, Алекс Иванов, Влади Михайлов, Христо Шопов, Радо Владимиров-Никсъна, Даяна Ханджиева, Дани Ангелов, Сара Драгулева, Искра Донова и други Понякога в почивките си играех с Алекс и беше радостно. И Алекс Иванов, и Мартин Димитров са страхотни артисти, само че Алекс, без да се сърдиш, Марто повече го обичах като екранен татко. И двамата доста ми помагаха и към този момент ми липсват. Сара, която играеше майка ми, ми помагаше доста, а пък Даяна, която е моята бавачка, ми оказа помощ да си напиша домашното по немски език, тъй като тя знае немски. Аз съм в 4-ти клас и изучавам в немска паралелка.
Ани дружно с Алекс Иванов, чийто воин Сандо осинови дребното момиченце във кино лентата
- Ти към този момент завърши фотосите във кино лентата. Разбрах, че си се разделила със снимачния екип със сълзи, а пък те всички са ти ръкопляскали. Развълнува ли се?
- Много ми беше тъжно, че фотосите за мен свършиха. Исках още да се фотографирам. (усмихва се) Беше доста благо най-после като свършихме всички се смееха и ми ръкопляскаха, а аз се разплаках от неспокойствие. А Алекс ме подвигна и ме прегърна, а Даяна снимаше клипче. Благодаря на целия екип на „ Братя “ за всичко и доста бих се радвала, в случай че отново се забележим в някой план.
Екипът на " Братя " изпрати с усмивки и овации Ани след последния й снимачен ден...
- В „ Братя " имаш много тежки подиуми, които са трагични даже за възрастен човек – като загуба и на двамата родители. Би ли споделила по какъв начин ти възприе тези трагични моменти, беше ли ти мъчително и плака ли?
- Да, беше ми мъчително. Има подиуми, в които би трябвало да рева и е напълно обикновено като ти стане мъчително да заплачеш. Така е с всеки човек. И аз си представях ситуацията, с цел да вляза в роля. Стана ми доста мъчително като убиха Радо Андреев (Мартин Димитров) и че той трябваше да излезе от кино лентата.
- Във кино лентата ти се постанова да бъдеш по-тъжна от време на време или пък ядосана и даже рядко се усмихваш там. Как е в живота – обичаш ли да се смееш?
- Да, обичам да се дръзвам. Но с цел да влезеш в роля би трябвало да си го представиш и аз съумявам да си си го показва. Повече ми харесва да се дръзвам, не да съм тъжна.
- Какво най-вече ти харесва в сериала?
- Най-много ми харесва динамичността на действието. Най-забавен в предишния сезон ми беше Радо, който играеше Никсъна. Най-смешна беше онази сцена, когато той трябваше да ме забавлява, тъй като нямаше кой да ме гледа и Никсъна реши да свири на укулеле и да ми пее нещо. Наистина беше доста занимателно и доста се смях.
Героите в " Братя " се опитваха да забавляват Сара - най-забавен по думите на Ани е бил Никсъна - Радослав Владимиров, който разсмя момиченцето във кино лентата като свири на укулеле
- За пръв път ли се снимаш в киното или имаш към този момент опит пред камера?
- Преди няколко дни ме снимаха за билборд на една реклама и към този момент се видях на един бул. и ми стана прелестно. От дребна съм се снимала в разнообразни филми, сериали и реклами. Имам дребни функции в сериалите „ Скъпи наследници “ и „ Ягодова луна “ и в един нов български филм - " Шекспир като улично куче ". Участвах и в един немски приказен филм за историята на човечеството. (Заглавието на кино лентата на немски е Die Geschichte der Menschheit, б.а.) Снимали са ме и в един американски, в който се споделя за първата жена, преплувала Ламанша.
Сара Драгулева играе майката на Сара - Гери. Момиченцето таман стартира да се сближава с майка си и тя бе несъзнателно убита при престрелка
- Разбрах от твоите родители, че доста искаш да се научиш да свириш на китара. Би ли разказала какво те притегля в музиката?
- Да, доста желая. Вкъщи имам една кухарка – класическа китара и вървях на уроци по китара. Но поради фотосите на сериала трябваше малко да прекъсна. Скоро отново ще продължа. Ходила съм и на уроци по цигулка и по пеене. Мечтая да имам рок група и да изсвирвам на китара. И желая да поканя някои известни музиканти да посвирим дружно.
- В „ Братя “ има артисти, които са и превъзходни музиканти и свирят на китара като Владо Михайлов и Радо Владимиров. Може да ги помолиш някой път да изсвирите нещо дружно.
- О, това ще е отлично, в случай че се съгласят.
- Каква музика обичаш да слушаш?
- „ Рамщайн “.
- Изненада ме.
(усмихва се). Много одобрявам и българската рок тайфа SEVI.
- А с какво искаш да се занимаваш като пораснеш?
- С актьорско майсторство и желая да изучавам в НАТФИЗ.
- Това е доста съществено. Ти решително си тръгнала натам – учиш се да свириш на китара и цигулка, учиш езици, вървиш на художествена гимнастика – всичко това доста ще ти помогне да станеш талантлива актриса.
- Благодаря. (усмихва се) Много желая да стана актриса и да се фотографирам във филми. Интересно ми е, само че знам, че има още доста да изучавам.
- Къде предпочиташ да бъдеш – на снимачната площадка или в учебно заведение?
- Повече на снимачната площадка. Там е по-интересно и по-забавно.
- Как успяваше да вървиш на учебно заведение, да си учиш уроците и по едно и също време в това и да се снимаш?
- Някои дни не ходех на учебно заведение, тъй като нямаше по какъв начин, само че учех у дома, с цел да не изпускам уроците. Особено предишния сезон, като снимахме през зимата, много отсъствах. Искам да поздравя класната ми госпожа Стела Найденова и да й благодаря по тази причина, че прояви самообладание и че ми е пособия постоянно.
- Какво обичаш да правиш в свободното си време?
- Обичам да чета книги или да играя с конструктори. Сега чета поредицата на Хари Потър и съм стигнала до петата книга. Още не съм гледала филмите за Хари Потър, тъй като мама ми сподели, че първо е хубаво да прочета книгите. Обичам да чета и приказките на Ангел Каралийчев, Ран Босилек. Харесва ми да играя и боулинг.
- Интересно ли ти е в учебно заведение и кои са ти обичаните предмети?
- Любимият ми предмет е „ Човекът и природата “.
- Какво обичаш да хапваш най-вече?
- Пържени картофи, а най-вече обичам пилешка чорба. Мама я прави доста вкусно. Обичам и сладолед. Уча се да сготвям и оказвам помощ на мама като меся тесто, пакост и нарязвам картофи.
- Ани, ти влези и в една необикновена роля - беше мини двойник на Силвена Роу в " Мастършеф ". Тя сподели ли ти някои тънкости при приготвянето на ястията?
- Бях доста горда, че ме избраха за мини началник Силвена Роу и аз трябваше да бъда тъкмо като нея - със същата прическа и костюм. Първо се усещах необичайно, след това привикнах и ми беше прелестно. Опитах се да запомня това, на което ни учеше началник Силвена Роу.
- Макар че към момента си дребна бих желала да те попитам има ли нещо, което за теб е изключително значимо в живота?
- Да, фамилията и приятелите. За приятелите си давам всичко.